Pomysł na pyszną, świąteczną i słodką przekąskę? Mamy to! Spróbuj babeczek makowo-żurawinowych. To idealne połączenie smaków. Polecamy!
Masę makową wymieszać z płatkami migdałowymi, żurawiną i cynamonem. Ubić białka, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Przełożyć do papilotek . Wstawić do piekarnika, piec w 180 st. przez około 22 – 25 minut. Udekorować babeczki polewą, orzechami i skórką pomarańczową.
Szybkie przepisy z masami krówkowymi na co dzień i na święta Zobacz więcej
Wegański pasztet z żurawiną i migdałami HELIO Zobacz więcej
Drożdżówki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Makowiec – najlepsze świąteczne przepisy HELIO Zobacz więcej
Scones z bakaliami HELIO Zobacz więcej
Schab z orzechowym pesto i morelami HELIO Zobacz więcej