Składniki

  • Masa makowa HELIO 1/2 op.
  • Płatki migdałowe HELIO 1/3 op.
  • Żurawina HELIO Natura So Soft! 1/2 op.
  • Polewa deserowa HELIO
  • Skórki pomarańczowe HELIO
  • Orzechy pekan HELIO
  • Jajka 2 szt. ( temp. pokojowa)
  • 1/3 szklanki mąki pszennej
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Mielony cynamon 1 łyżeczka

Przepisy BABECZKI MAKOWO-ŻURAWINOWE

Pomysł na pyszną, świąteczną i słodką przekąskę? Mamy to! Spróbuj babeczek makowo-żurawinowych. To idealne połączenie smaków. Polecamy!

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Masę makową wymieszać z płatkami migdałowymi, żurawiną i cynamonem. Ubić białka, dodać żółtka, mąkę  i proszek do pieczenia. Przełożyć do papilotek . Wstawić do piekarnika, piec w 180 st. przez około 22 – 25 minut. Udekorować  babeczki polewą, orzechami i skórką pomarańczową.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się