Składniki

  • masa krówkowa HELIO Premium o smaku kajmak
  • wiórki kokosowe HELIO
  • 140 g maki pszennej
  • 250g mąki kukurydzianej
  • 150g masła
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • drobno starta skórka cytryny
  • kilka kropel aromatu waniliowego

Przepisy Alfajores – kruche ciasteczka prosto z Argentyny

Poznaj smaczny przepis na przygotowanie Alfajores! To delikatne kruche ciasteczka przełożne masą kajmakową i ozdobione wiórkami kokosowymi, które są bardzo popularne w Ameryce Południowej. Istnieje wiele różnych odmian Alfajores, ale wszystkie łączy charakterystyczny kształt i składniki. Dzięki naszej gotowej masie krówkowej HELIO Premium z łatwością przygotujesz ten argentyński przysmak w swojej kuchni

PS. Czy wiesz, że w Argentynie podjada się Alfajores podczas picia yerby? My proponujemy poczęstować naszymi słodkimi ciasteczkami domowników, zaproszonych gości lub podarować Alfajores w prezencie, np. z okazji zbliżających się Mikołajek! 😉

Udostępnij przepis

Zobacz także Zainspiruj się