Poznaj smaczny przepis na przygotowanie Alfajores! To delikatne kruche ciasteczka przełożne masą kajmakową i ozdobione wiórkami kokosowymi, które są bardzo popularne w Ameryce Południowej. Istnieje wiele różnych odmian Alfajores, ale wszystkie łączy charakterystyczny kształt i składniki. Dzięki naszej gotowej masie krówkowej HELIO Premium z łatwością przygotujesz ten argentyński przysmak w swojej kuchni…
PS. Czy wiesz, że w Argentynie podjada się Alfajores podczas picia yerby? My proponujemy poczęstować naszymi słodkimi ciasteczkami domowników, zaproszonych gości lub podarować Alfajores w prezencie, np. z okazji zbliżających się Mikołajek! 😉
Kruche różyczki z masą makową HELIO Zobacz więcej
Przepis na Wigilię – tradycyjny makowiec Zobacz więcej
Zapiekany camembert z orzechami w kajmaku HELIO Zobacz więcej
Jajka świąteczne HELIO Zobacz więcej
Karnawałowe inspiracje HELIO Zobacz więcej
Świąteczny makowiec HELIO Zobacz więcej