Jedzenie wcale nie musi być nudne i monotonne! Im więcej kolorów w naszej diecie- tym więcej witamin i cennych składników otrzyma nasz organizm! Kolory mają moc- zielony- relaksuje i dodaje energii, pomarańczowy- pozytywnie wpływa na zdrowie, czerwony- wzmacnia siły… Dlatego warto jeść kolorowo, zdrowo i ze smakiem- najlepiej z HELIO!
Sprawdź, jakich kolorów brakuje w Twojej diecie i wypełnij swoje codzienne menu smakowitą paletą barw!
Kolor zielony- relaksuje i dodaje zdrowej dawki energii Jeśli żyjesz w ciągłym stresie i często odczuwasz zmęczenie- potrzebujesz chwili relaksu i… składników odżywczych, które ukoją Twoje nerwy i pomogą Ci utrzymać prawidłowy metabolizm energetyczny. Dlatego sięgnij po zielone Pistacje prażone HELIO Natura z magnezem i żelazem, które zmniejszają uczucie zmęczenia i znużenia, a dzięki zawartości potasu i witaminy B6- dbają również o układ nerwowy. Te cenne zielone orzechy bogate są także w miedź, cynk i witaminę E, które pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Dodatkowo, Pistacje HELIO Natura nie zawierają w swoim składzie soli, dzięki czemu mają niską zawartość sodu- co sprzyja w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Zdrowe i wartościowe, bo zielone są także Pestki dyni HELIO, które również pomogą nam w walce ze stresem dnia codziennego. Bogate są bowiem w magnez, miedź i tiaminę- składniki pozytywnie wpływające nie tylko na nasz układ nerwowy, ale także dodadzą nam sporej dawki energii! Zielone Pestki HELIO mają podwójną moc, gdyż to nasiona dyni, której pomarańczowy kolor również ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie!
Kolor pomarańczowy- pozytywnie wpływa na zdrowie Sposób na lepszą formę? Goldenberry HELIO Natura, bo nie tylko dostarczy nam energii, ale też pozytywnie wpłynie na nasze zdrowie i dobre samopoczucie! Te super wartościowe, pomarańczowe owoce zawierają mnóstwo cennych dla zdrowia składników odżywczych, m.in. żelazo i magnez- pierwiastki niezbędne do utrzymania odpowiedniego metabolizmu energetycznego czy potas- ważny dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Goldenberry HELIO Natura to także naturalne źródło błonnika pokarmowego i białka potrzebnego do budowy masy mięśniowej oraz witaminy C, która na wpływ na nasz układ odpornościowy- zwłaszcza podczas intensywnych ćwiczeń fizycznych. Dlatego jeśli Twój organizm potrzebuje zastrzyku cennych substancji odżywczych- postaw na kolor pomarańczowy i dodaj do codziennego menu owoce suszone Goldenberry HELIO Natura!
Kolor czerwony- dodaje sił i wzmacnia organizm Niedobór żelaza w diecie objawia się zmęczeniem i osłabieniem odporności, a niedotlenienie komórek organizmu- prowadzi do zmniejszenia sprawności fizycznej i umysłowej, dlatego w naszym jadłospisie powinny się znaleźć czerwone, bogate w żelazo, Pomidory suszone i Jagody goji suszone HELIO. Ten ważny dla zdrowia pierwiastek odpowiada za transport tlenu w organizmie oraz pomaga w prawidłowej produkcji krwinek i hemoglobiny. Ponadto, Pomidory suszone HELIO, jak i Jagody goji HELIO zapewnią nam dawkę witaminy C, która wzmocni nasz układ odpornościowy. Są także dobrym źródłem błonnika, podobnie jak czerwone owoce suszone z gamy HELIO Natura- Berberysu i Żurawiny HELIO Natura, które nie tylko wspomagają pracę układu pokarmowego, ale także bogate są w cenne dla zdrowia witaminy i składniki mineralne oraz- co niezwykle ważne- nie zawierają żadnych konserwantów!
Pełne kolorów, pięknie skomponowane talerze czy szklanki wypełnione barwnymi koktajlami od razu wywołują uśmiech na twarzy, pobudzają apetyt, dodają energii, ale przede wszystkim są wyśmienitą ucztą dla naszych zmysłów! Dlatego baw się kolorami każdego dnia i wprowadź do swojego menu smakowite, zdrowe bakalie HELIO! Żyj pełną paletą barw i dbaj o zdrowie!
Dowiedz się co na temat konserwantów w suszonych owocach sądzą Specjaliści Zakładu Żywienia Człowieka Wydziału Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego? Suszone owoce są dobrą alternatywą dla innych przekąsek – niekorzystnych z punktu widzenia zasad racjonalnego żywienia. Ze względu na relatywnie wysoką wartość energetyczną i odżywczą mogą stanowić cenne uzupełnienie diety – szczególnie w przypadku osób aktywnych, są też polecane w żywieniu sportowców m.in. jako źródło węglowodanów, antyoksydantów […]
Jesteśmy zajęci kupowaniem szkolnej wyprawki, planowaniem zajęć pozalekcyjnych oraz innymi przygotowaniami. W tym ferworze warto pamiętać o zdrowej diecie, która dostarczy uczniom wartościowych składników pomagających w wysiłku fizycznym i intelektualnym. Sprawdźcie, co włożyć do pojemnika z drugim śniadaniem, aby było i słodko i zdrowo. Od tego roku ma nie być tzw. śmieciowego jedzenia w sklepikach szkolnych – ale po drodze do szkoły dzieci często kupują niezdrowe słodycze lub napoje w okolicznych sklepikach. Co zatem włożyć […]
Chałwa – halvah, halva, helva, halawi – pierwotne znaczenie tego słowa, występującego w podobnej formie w językach arabskich i grece, to po prostu „cukierek”. Chałwa również jeden z najbardziej znanych i uwielbianych smakołyków świata. Produkowana z ziaren sezamu, a także orzechów i ziaren słonecznika. Sezam to bogactwo witamin i minerałów, co czyni ten deser nie tylko zdrowym, a nawet potrzebnym. Problem chałwy ze sklepu to zazwyczaj ogromna ilość cukru i konserwanty wewnątrz gotowego produktu. […]