Składniki

  • masa makowa HELIO
  • prażone orzechy laskowe HELIO Natura
  • 1 opakowanie mix sałatkowy Italia HELIO
  • 2 opakowania polewy deserowej HELIO
  • 3 szklanki mleka roślinnego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Przepisy Jagielnik makowy od HELIO

Kuchnia wegetariańska jest… kolorowa i zdrowa, ma mnóstwo możliwości, które inspirują! Na przykład, czy wiecie, co powstanie po połączeniu kaszy jaglanej z masą makową i bakaliami HELIO? Przepyszny, #wege i zdrowy jagielnik makowy! Gdybyśmy mieli oceniać go na podstawie naszych gustów smakowych to dajemy mu 10/10!  Intensywność smaków, porcja zdrowych składników… To świetna słodka #wege przekąska na bazie energetycznych składników. Musicie tego spróbować! 😉

Jeśli jeszcze nie słyszeliście o jagielniku to podpowiadamy, że to przepyszne ciasto z kaszy jaglanej, które od kliku sezonów cieszy się ogromną popularnością. Jest to tzw. wege sernik, który można przyrządzić zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje, np. święta wielkanocne! 😉 Jagielnik to idealne ciasto dla całej rodziny, bo przygotowywane jest z kaszy jaglanej – jednej z najzdrowszych kasz, która – tak jak bakalie HELIO – jest źródłem wielu cennych składników odżywczych!

Inspirujemy do spróbowania nowej wersji #wege deseru HELIO, który z pewnością zaskoczy smakiem miłośników naturalnego, zdrowego odżywiania! Polecamy najnowszy wideo przepis HELIO! Zobaczcie, jak w szybki sposób przygotować #wege i zdrowy jagielnik makowy! Oczywiście do jego przyrządzenia potrzebujecie najlepszej jakości produktów HELIO! Nasza bezglutenowa masa makowa to najlepszy wybór, podobnie jak chrupiące bakalie bez konserwantów HELIO Natura! Same dobre, bo naturalnie zdrowe składniki!

Sprawdźcie deserową propozycję HELIO i koniecznie dajcie nam znać, co o niej sądzicie! Już nie możemy się doczekać i… pędzimy po ostatni kawałek naszego makowego jagielnika 😉

Udostępnij przepis

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się