Planujesz zorganizować spotkanie z przyjaciółmi lub zaprosić na obiad całą swoją rodzinę? Nie masz pomysłu czym zaskoczyć swoich gości? Mamy dla Ciebie propozycję na wyśmienitą potrawę z dodatkiem pysznych bakalii HELIO, która zaskoczy nawet najbardziej wymagających koneserów sztuki kulinarnej! Potrzebne będą: suszone śliwki, czereśnie i rodzynki, kandyzowana aronia oraz czarna porzeczka… Pewnie zastanawiasz się jaki to przepis? HELIO inspiruje na jesień i przedstawia pomysł na weekendowy (i nie tylko) obiad dla znawców smaku – schab pieczony w kiszonej kapuście z suszonymi owocami. Poznaj najnowszy przepis z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2021, który inspiruje do kulinarnej kreatywności w kuchni! 😉
Kapustę kiszoną pokrój, wymieszaj z suszonymi śliwkami i pozostałymi bakaliami HELIO oraz przyprawami. Następnie włóż do dużego naczynia do zapiekania. Schab pokrój na plastry grubości ok.2 cm, boczek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, zrumień boczek razem z obraną i posiekaną cebulą oraz czosnkiem, następnie przełóż do kapusty w naczyniu do zapiekania i wymieszaj. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmaż na złoty kolor z obu stron plastry schabu. Mięso włóż do kapusty tak, aby było zakryte. Podlej wodą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Zapiekaj pod przykryciem przez ok. godzinę.
Makowa Baklava HELIO Zobacz więcej
Mazurek śliwkowy z masą krówkową HELIO Zobacz więcej
Deser makowy HELIO Zobacz więcej
Scones z bakaliami HELIO Zobacz więcej
Ryba z puree dyniowo- żurawinowym Zobacz więcej
Gwiazda Betlejemska z masą makową HELIO wraz z Kutią HELIO Zobacz więcej