Składniki

  • 5 ugotowanych jajek
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 paczka pistacji prażonych HELIO Natura
  • 1 paczka słonecznika łuskanego HELIO Natura
  • 2 łyżki soku z buraka
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki do ozdoby

Przepisy Jajka faszerowane pistacjami

Jajka faszerowane pistacjami to wyjątkowa propozycja na elegancką przystawkę, która zaskoczy nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Delikatne jajka w połączeniu z chrupiącymi pistacjami tworzą wyrafinowaną kompozycję, idealną na świąteczny stół, spotkania z przyjaciółmi czy rodzinne przyjęcia. Ten przepis łączy w sobie prostotę wykonania z oryginalnym akcentem smakowym

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Jajka przekroić. Żółtka razem z jogurtem, majonezem i połową pistacji zblendować. Dodać sól i pieprz do smaku. Połowę masy zabarwić sokiem z buraka. Nadziać jajka, przystroić pistacjami, słonecznikiem i pietruszką.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się