Czy wiesz, że 24 kwietnia obchodzimy Międzynarodowy Dzień Śniadania? Mówi się, że to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Powinien dostarczyć nam energii, by łatwiej było stawiać czoła codziennym obowiązkom. Popularnym posiłkiem śniadaniowym jest owsianka, ale w czołówce plasują się również kanapki. Jak sprawić, by codzienne śniadanie stało się zdrowsze i jeszcze pyszniejsze? Spróbuj propozycji z bakaliami! Zainspiruj się z Helio i zacznij smacznie każdy dzień!
Zdrowy shake to zawsze dobry pomysł. Szczególnie, że jego przygotowanie trwa krótko, a zmieścić w nim można mnóstwo wartości odżywczych. Wszystko w zależności od tego, jak dobierzesz jego składniki. Wystarczy, że swoje ulubione owoce podzielisz na mniejsze kawałki i zmiksujesz w blenderze. Jeśli chcesz nadać mu jeszcze więcej naturalnej słodkości, dodaj do niego daktyle suszone z linii So Soft! Cechuje je wyjątkowa mięsistość oraz naturalna słodycz. Możesz również przygotować go ze swoich ulubionych warzyw. Wszystko w zależności od tego, na jaki smak masz aktualnie ochotę.
Owoce suszone Helio So Soft! to również świetny dodatek do jogurtu czy owsianki. Suszona żurawina, figi, daktyle…Codziennie swoje śniadanie możesz komponować z innym dodatkiem lub wymieszać je wszystkie. Jeśli poszukujesz wyjątkowo miękkich i soczystych suszonych owoców to linia So Soft! HELIO jest właśnie dla Ciebie.
Co powiesz na domową granolę? Wystarczy, że do płatków owsianych dodasz swoją ulubioną mieszankę suszonych owoców So Soft!, orzechów HELIO oraz dodatki w postaci miodu i np. cynamonu czy wiórek kokosowych. Jeśli składniki są dość duże, warto je wcześniej pokroić na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną mieszankę wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w temperaturze 170 stopni. Po ostygnięciu granolę dodaj do swojego ulubionego śniadania!
Poranny posiłek bogaty w błonnik, węglowodany i minerały sprawi, że będziemy czuć się najedzeni oraz pełni energii aż do kolejnego posiłku, dlatego też warto zadbać o pożywne i pełne zdrowia śniadanie. Z owocami z linii Helio So Soft! to proste!
Makowiec to klasyk polskich stołów, szczególnie w czasie świąt Bożego Narodzenia, ale smakuje wyśmienicie przez cały rok. Dziś dzielimy się przepisem na makowiec idealny, który łączy w sobie delikatne, wilgotne ciasto drożdżowe z bogatą i aromatyczną masą makową HELIO. Dzięki tej recepturze Twój wypiek będzie nie tylko pięknie wyglądać, ale i zachwyci smakiem nawet najbardziej wymagających gości. Dlaczego masa makowa HELIO? HELIO to marka znana z jakości i dbałości o detale. Gotowa masa makowa […]
Lubisz poznawać nowe smaki? Brak Ci pełnych inspiracji pomysłów? Chcesz przygotować pyszny posiłek dla swoich bliskich? Poznaj nasze propozycje! Lato to idealny moment, by zaskoczyć gości nowymi smakami. Zdrowa i pożywna kolacja, idealny lunch? Mamy dla Ciebie dwie propozycje! Co powiesz na sałatkę z pieczonym burakiem, mozzarellą i… orzechami? To połączenie to idealna kompozycja smaków. Wystarczy, że przygotujesz kilka składników: cytrynę, oliwę z oliwek, mozzarellę, liście […]
Najpierw masa, później ciacho! Z HELIO nie ma lipy, wie to Robert Burneika, teraz czas na Ciebie 😉 Odwiedź nasz kanał HELIO – Bakaliowe klimaty! Hardkorowy Koksu już tam jest w duecie z naszą masą! Najpierw robiliśmy masę, teraz czas na ciacho… i to w mistrzowskim wydaniu! W roli głównej – Hardkorowy Koksu, popularny kulturysta i zawodnik MMA, który na co dzień „robi masę”, czyli Robert Burneika we własnej osobie w zabawnej odsłonie reklamy HELIO… Sekret udanych, […]