Walentynkowe sty(love) przekąski HELIO!

Mówi się… „przez żołądek do serca” i my się z tym zgadzamy naturalnie w stu procentach! 😉 Jak najlepiej okazać komuś miłość? Przygotować ulubione, sty(love) przekąski HELIO!

 

Dziś święto zakochanych, a Ty nie masz pomysłu, jakie pyszności zaserwować swojej drugiej połówce podczas wieczornej randki? Sprawdź walentynkowe propozycje HELIO, które skradną serca nawet największych smakoszy!

By dodać pikanterii Twojemu miłosnemu menu, zaserwuj na początek… znany afrodyzjak – orzechy brazylijskie HELIO, które zadbają o odpowiedni nastrój, przywołując gorące, wakacyjne wspomnienia. Miły wieczór we dwoje umilą też pieczone migdały HELIO Natura, które zawierają ważny dla zdrowia (seksualnego) pierwiastek miłości- cynk.

I oczywiście pamiętaj też o walentynkowym top of the top HELIO, czyli suszonych figach So Soft!, które budzą #sogood skojarzenia! Zanurz się w pysznym smaku miękkich i #so soczystych, jedynych takich! owoców HELIO Natura, które rozbudzą zmysły i zapewnią same #sosoft przyjemności! 😉

 

Walentynki

 

Miłosne sty(love) przekąski HELIO idealnie wpisują się w walentynkową atmosferę. Orzechowe afrodyzjaki w połączeniu z soczystymi owocami So Soft! smakują wyjątkowo i z pewnością poprawią nastrój Twojej drugiej połówce. A jeśli chcesz wpaść w ramiona ukochanej osoby, przygotuj w ten wyjątkowy dzień nasz specjalny przepis „prosto z serca” – walentynkowe gofry orzechowe z czekoladą i kremem krówkowym o smaku advocata z dodatkiem pieczonych nerkowców HELIO Natura!  Życzymy Wam czułych i smacznych WALENTYNEK!

 

Walentynkowe gofry HELIO

Składniki:

1 opakowanie Nerkowców pieczonych bez dodatku soli i tłuszczu HELIO Natura

1/2 opakowania Orzechów włoskich EKO HELIO Natura

1/3 opakowania Żurawiny So Soft! HELIO Natura

Masa krówkowa HELIO Premium o smaku advocata

Polewa i dekoracja deserowa HELIO

1 szklanka mąki pszennej (ok. 17 dag)

1 szklanka kefiru lub mleka (ok. 250 ml)

2 jajka

2 łyżki cukru

1 łyżka kakao

1 łyżeczka cukru waniliowego

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki oleju

 

Przygotowanie: W wysokim naczyniu zmiksuj kefir z żółtkami, dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cukier oraz cukier waniliowy. Zmiksuj składniki na gładkie ciasto, dodaj zmiksowane na proszek pastylki polewy i dekoracji deserowej HELIO oraz drobno posiekane pieczone orzechy nerkowca HELIO Natura. Na koniec dodaj do ciasta ubite na sztywną pianę białka.

W kolejnym kroku – rozgrzej gofrownicę, pędzelkiem cienko posmaruj olejem jej płytki. Na natłuszczone nakładaj łyżką ciasto. Piecz gofry na złoty kolor bez otwierania gofrownicy (czas wypiekania będzie różny w zależności od posiadanego urządzenia). Po upieczeniu odkładaj je na kratkę, by odparowały i nie zmiękły.

Gotową masę krówkową HELIO przełóż do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką. Tuż przed podaniem na wierzch gofrów wyciśnij dekoracyjnie warstwę masy. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi, udekoruj żurawiną So Soft!, połówkami orzechów włoskich oraz pieczonymi orzechami nerkowca HELIO Natura.

 

Img44209-2-2 luty

Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2022, przygotowywanego we współpracy z HELIO.

Udostępnij artykuł