Jesteś spragniony podróży, ale w tym roku ciężko będzie Ci spełnić marzenie o urlopie w ciepłych krajach? Nie martw się! Pamiętaj, że w inne miejsca możesz się przenieść również za pomocą… smaku! 😉
Różne strony świata, różne kultury i smaki… Azjatycka zupa, szkockie scones, pasta tagliatelle… Czy wiesz, że z pomocą bakalii HELIO w łatwy i szybki sposób odtworzysz dania z różnych części świata? Dzięki suszonymi figom – zasmakujesz słonecznej Turcji, egzotyczne daktyle Deglet Nour przeniosą Cię myślami do Tunezji, Jackfruit przypomni Ci smak tajlandzkich przysmaków… Kulinarnych możliwości jest wiele – wystarczy wybrać te smaki, za którymi tęsknisz najbardziej! Dodaj do tego jeszcze szczyptę własnej, kulinarnej kreatywności, a będziesz się cieszyć smakiem upragnionych wakacji!
Sprawdź ofertę wszystkich produktów HELIO i… podróżuj ze smakiem! Stwórz klimat ulubionego kraju w swoim domu. Która kuchnia jest Twoją ulubioną? 🙂 My jesteśmy całym sercem za włoską! Pyszna pasta italiana przywoła na myśl letnie wieczory w rzymskich uliczkach, dlatego wypróbuj nasz przepis na spaghetti z pestkami dyni HELIO Natura i zasmakuj z nami włoskiej kuchni! Buon appetito!
Składniki: ulubiony makaron, np. spaghetti, 3 pomidory, 1 ząbek czosnku, 1 cebula, bakłażan, przecier pomidorowy (1 łyżka), oliwa z oliwek, pestki dyni HELIO Natura, parmezan, przyprawy: oregano, bazylia, sól i pieprz;
Przygotowanie: na patelni z oliwą przesmaż pokrojoną cebulę z czosnkiem, następnie dodaj pokrojone pomidory i bakłażan. Gdy warzywa zmiękną, dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Wymieszaj z ugotowanym wcześniej makaronem, posyp podprażonymi pestkami dyni HELIO Natura oraz parmezanem!
A jeśli masz ochotę jeszcze na dolce dessert we włoskim stylu ;-), polecamy deser z ricottą, miodem, EKO orzechami włoskimi HELIO Natura i truskawkami, który zasmakuje każdemu wielbicielowi słodkości!
Jej objawy są różne, ale łączy je jedno… nietolerancja glutenu, która może wywołać różne powikłania. Kluczem do sukcesu w walce z celiakią jest ścisła dieta bezglutenowa, co często wiąże się ze zmianą nawyków żywieniowych. Czy wiesz, że 16 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Celiakii? Celiakia to autoimmunologiczna choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się trwałą nietolerancją glutenu, tzw. białka zapasowego zawartego w zbożach – pszenicy, życie, jęczmieniu. Działający toksycznie na organizm chorego […]
Maj to jeden z tych miesięcy, podczas którego najbardziej doceniamy wiosenną pogodę. Zmęczeni niskimi temperaturami, deszczem, wiatrem, nie możemy doczekać się każdego słonecznego dnia za oknem. To również ten czas, kiedy zaczynamy więcej chwil spędzać na świeżym powietrzu. Rozpoczynamy rowerowe wycieczki, długie spacery, spędzanie niedzielnych wieczorów na czytaniu książki w ulubionym parku. A jak urozmaicić majówkowe poranki? Inspirujemy do stworzenia idealnego śniadania na trawie z Helio! Jak je przygotować? […]
Należą do najbardziej odżywczych gatunków orzechów- są źródłem ważnych minerałów i witamin oraz mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Pistacje prażone z linii bez konserwantów HELIO Natura to smaczna i zdrowa przekąska, która nie tylko zaspokoi głód, ale przede wszystkim uzupełni codzienną dietę w niezbędne dla naszego organizmu składniki… SKŁADNIKI MINERALNE Pistacje prażone HELIO Natura to doskonałe źródło magnezu, który odgrywa bardzo ważną rolę w organizmie- m.in. pomaga w syntezie białka oraz w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, […]