Tiramisu to włoski deser, który zdobył serca wielu smakoszy na całym świecie. Dziś zapraszamy Cię do wyjątkowej podróży kulinarno-smakowej, podczas której odkryjesz sekrety doskonałego pistacjowego tiramisu z wyjątkowymi bakaliami od HELIO. Bakalie te znane są z wysokiej jakości produktów, a pistacje HELIO Natura doskonale nadają się do stworzenia tego wyjątkowego deseru.
Składniki :
Przygotowanie:
Pistacjowe tiramisu to rozkosz dla podniebienia. Pistacje od HELIO wzbogacą smak tiramisu, nadając mu niepowtarzalnego aromatu i chrupkości .Z pewnością zaskoczysz swoich gości tym wyjątkowym deserem. Ciesz się pistacjowym tiramisu – kompozycją delikatności i smaku!
W dzisiejszym zabieganym świecie, gdzie tempo życia wydaje się nieustannie przyśpieszać, zadbanie o zdrowe odżywianie staje się priorytetem dla wielu z nas. Szukamy więc pomysłów na posiłki, które nie tylko będą smaczne, ale i proste w przygotowaniu, a jednocześnie dostarczą nam niezbędnych składników odżywczych. Wśród takich propozycji jest sałatka z figami i morelami od HELIO Zrobienie tej lekkiej sałatki jest niezwykle proste i szybkie. Wystarczy mieć pod ręką: ½ opakowania rukoli kilka […]
Miechunka, ze względu na swoje pochodzenie, kolor i właściwości, często nazywana jest złotą jagodą inków. Wywodzi się z Ameryki Południowej – uprawia się ją przede wszystkim w Kolumbii, Peru i Ekwadorze. W Polsce najczęściej możemy dostać jej suszone owoce. Oprócz niecodziennego wyglądu, charakteryzuje się również niespotykanymi właściwościami zdrowotnymi. Wartości odżywcze i wpływ na organizm Miechunka to bogactwo witamin i minerałów. Zarówno w świeżych owocach, jak i suszonych znajdują się […]
Dzień Kobiet to doskonała okazja, by sprawić bliskim kobietom radość w postaci zdrowych i eleganckich przekąsek oraz deserów. HELIO oferuje bogaty wybór naturalnych składników, dzięki którym możemy przygotować smaczne, a jednocześnie pożywne przysmaki. Oto kilka inspiracji, które zachwycą każdą kobietę! Czekoladowe trufle z daktyli i orzechów Składniki: 200 g daktyli HELIO 100 g orzechów nerkowca HELIO 2 łyżki kakao 1 łyżka oleju kokosowego Wiórki […]