Jesteście nowocześni czy tradycyjni? Zobaczcie #MASAinspiracjizHELIO na super świąteczne ciacha – zarówno babkę od babci, jak i nowoczesne wydanie sernika bez pieczenia. #zostańciewdomu i przygotujcie razem z HELIO pyszne wielkanocne wypieki!
Dziś święta są w Twoich rękach, więc tym bardziej spraw radość sobie i bliskim – HELIO nadchodzi z pomocą! Wystarczy naturalnie smaczna, gotowa masa krówkowa HELIO w ulubionym smaku i nasze sprawdzone przepisy, dzięki którym święta będą pełne tradycyjnych, jak i zupełnie nowych smaków! 😉
Szybka babka
Szybka i… łatwa w przygotowaniu, bo z masą krówkową HELIO! 😉 Zobaczcie nasz wideo przepis na babkę w nowoczesnym wydaniu z dodatkiem mix’u keksowego HELIO!
Kukułkowa baba drożdżowa
Jeśli macie ochotę na babkę w tradycyjnej odsłonie, wypróbujcie przepis HELIO i Poradnika Domowego na babę z masą krówkową kukułka HELIO – w sam raz na świąteczny stół!
Składniki: 3,5 szklanki mąki 10 dag masła 2 łyżki cukru brązowego 4 dag drożdży ½ szklanki mleka 2 jajka szczypta soli i kurkumy masło i mąka do formy masa krówkowa kukułka HELIO 1 opakowanie mieszanki keksowej HELIO 1 opakowanie skórki pomarańczowej HELIO
Przygotowanie: Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli i kurkumy, masło, posiekaj. Letnie mleko wymieszaj z drożdżami i jajkami, następnie dodaj do mąki. Zagnieć elastyczne ciasto, przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
W kolejnym kroku ciasto rozwałkuj na prostokąt grubości 0,5 cm, posmaruj masą krówkową HELIO, posyp skórką pomarańczową i mieszanką keksową HELIO, następnie zwiń w roladę i pokrój w plastry grubości 3-4 cm. Kawałki ciasta ułóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką foremce do baby. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C z włączonym termoobiegiem. Foremkę wyjmij z piekarnika, odstaw na 5 minut, następnie nożem delikatnie poluzuj ciasto w foremce i wyjmij na kratkę do studzenia.
Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2017, przygotowywanego we współpracy z HELIO.
Sernik bez pieczenia HELIO
Podczas świąt na wielkanocnym stole nie może także zabraknąć sernika! Dzięki gotowej masie krówkowej HELIO możecie przygotować świąteczne ciacho w nowoczesnej odsłonie, bo bez pieczenia – zobaczcie sami!
Sernik z masą krówkową HELIO
Dla fanów sernika i… masy krówkowej HELIO 🙂 polecamy też przepis w wersji tradycyjnej – z dodatkiem pysznych i zdrowych bakalii HELIO!
Składniki: Masa krówkowa HELIO 1 opakowanie herbatników 150 g 1 kg mielonego twarogu 250 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy 250 g cukru 6 jajek 1 opakowanie Rodzynek HELIO Natura 1/2 opakowania Jagód goji suszonych HELIO łyżeczka mąki 2 łyżki Skórki pomarańczowej HELIO 2 łyżki Migdałów siekanych HELIO 2 łyżki Płatków migdałowych HELIO
Przygotowanie: Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, dno posmaruj masłem i wyłóż herbatnikami, a piekarnik rozgrzej do temp. 180 st. C. W dużej misce umieść twaróg, mascarpone, kremówkę, mąkę ziemniaczaną, cukier wanilinowy, połowę cukru i żółtka, delikatnie wymieszaj. Rodzynki i jagody goji HELIO obtocz w mące, dodaj do masy serowej, krótko wymieszaj. Białka ubij do białości, potem dalej ubijaj, dodając pozostały cukier. Połowę sztywnej piany z białek dodaj do masy twarogowej, delikatnie wymieszaj, potem całość ostrożnie połącz z pozostałą pianą. Masę twarogową wyłóż na herbatniki, wstaw do piekarnika, piecz mniej więcej godzinę. Sernik przestudź. Jeszcze ciepły posmaruj grubą warstwą masy krówkowej HELIO. Udekoruj skórką pomarańczową i migdałami HELIO.
Planując zakupy pamiętaj, że ciacha z masą HELIO to świetny pomysł na słodką chwilę zapomnienia nie tylko w Wielkanoc! Jeżeli kupisz więcej – nie zmarnują się. Masy HELIO mają długi termin przydatności, a ich smakiem możemy zachwycać się także na co dzień, dlatego koniecznie zajrzycie na nasz kanał HELIO – Bakaliowe Klimaty z masą inspirujących przepisów na desery i słodkości, które umilą codzienność! 🙂
Święta Bożego Narodzenia to czas pełen rodzinnego ciepła, magicznych chwil i… pysznych wypieków! Nic tak nie cieszy, jak własnoręcznie przygotowane ciasta i ciasteczka, które nie tylko smakują wyśmienicie, ale także pięknie wyglądają. HELIO zaprasza do wspólnego pieczenia i dekorowania świątecznych wypieków, oferując inspiracje i najwyższej jakości produkty, które sprawią, że Twoje wypieki zachwycą każdego! Kreatywne Wzory – Jak Ozdobić Ciasta i Ciasteczka? Klasyczne świąteczne motywy Choinki, gwiazdki, bałwanki […]
Załóż sportowe buty, zabierz ze sobą zdrowe przekąski HELIO Natura i wybierz się na jesienny trening lub spacer, by naładować baterie i zadbać o formę! Jesień to najpiękniejsza pora roku, dlatego warto doceniać i łapać ostatnie ciepłe promienie słońca, spędzając jak najwięcej czasu na świeżym powietrzu! Pierwsze liście już spadają, więc chwyć ulubione bakalie HELIO w dłoń lub wrzuć do plecaka i ruszaj na trening w jesiennym plenerze. Bieg, szybki […]
SUPERmodna FIT przekąska – JACKFRUIT suszony HELIO Natura uhonorowany prestiżową statuetką „Superprodukt Świata Kobiety” w kategorii ŻYWNOŚĆ PRODUKTY DIETETYCZNE! „SUPERPRODUKT ŚWIATA KOBIETY” to jedyny tego typu konkurs organizowany przez lidera wśród magazynów poradnikowych, którego celem jest wybór najlepszych, wartych polecenia produktów. Magazyn „Świat Kobiety” już od 13 lat przyznaje tytuł SUPERPRODUKTU nowościom rynkowym, podkreślając ich wysoką jakość, dopasowanie do potrzeb współczesnych […]