Coraz cieplejsze dni, piękne zachody słońca i wieczory, które zachęcają do spotkań z najbliższymi. To właśnie znak, że wiosna zawitała na dobre. Jednym z ważnych elementów, który zadba o wspomnienia kojarzące się ze wspaniałym czasem jest… Jedzenie. Spotkania pełne pysznych smakołyków na stole? Zainspiruj się z Helio i poznaj przepis na burgery z żurawiną i sosem orzechowym, które skradną serca nawet najbardziej wymagających gości. Ich przygotowanie jest bardzo proste.
Składniki:
4 bułki do hamburgerów, 50 dag mielonej wołowiny, 1/2 opakowania żurawiny suszonej HELIO Natura, pół papryczki chilli, 2 łyżki oliwy, 4 liście sałaty, garść rukoli, awokado, czerwona cebula, 4 plastry sera camembert
SOS:
Opakowanie orzeszków ziemnych HELIO, 2 cm świeżego obranego imbiru, 2 ząbki czosnku, 1/2 papryczki chilli, sok z limonki, 4 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki oliwy, ok. 150 ml letniej wody
Przygotowanie:
Wołowinę dokładnie wymieszaj z posiekaną żurawiną, chilli i oliwą. Z mięsa uformuj płaskie, spore kotlety, odstaw w chłodne miejsce. Składniki sosu zblenduj, dolewając tyle letniej wody, by sos miał lekko płynną konsystencję. Kotlety upiecz na grillu lub usmaż na patelni grillowej (po 2 min z każdej strony). Bułki podgrzej w gorącym piekarniku. Dolną część każdej bułki posmaruj sosem orzechowym, połóż liść sałaty, potem kotlet. Obłóż plastrami obranego awokado, cebuli, camemberta i rukolą. Polej sosem orzechowym, przykryj wierzchnią częścią bułki. Od razu podawaj.
Smacznego!
Jesień to pora roku, która wystawia nasz organizm na próbę. Krótsze dni, chłodniejsze wieczory i sezon przeziębień sprawiają, że warto szczególnie zadbać o swoją dietę. Jednym ze sposobów na wzmocnienie odporności i dodanie energii są owoce suszone HELIO So Soft – miękkie, naturalne i pełne witamin. Dlaczego warto po nie sięgać? Oto wszystko, co powinniście wiedzieć o korzyściach, jakie niosą dla zdrowia i dobrego samopoczucia! Jesienią Twoje ciało potrzebuje wsparcia Jesień to czas, […]
Święta Wielkanocne to wyjątkowy czas pełen rodzinnych spotkań i pysznych domowych wypieków. Ale przecież smaczne i efektowne dania nie muszą być zarezerwowane tylko na świąteczny stół! Przygotowaliśmy dla Was wyjątkową kolekcję przepisów, które wprowadzą do świątecznego menu nutę świeżości i oryginalności. Na dobry początek proponujemy jajka faszerowane pistacjami – lekką, elegancką przystawkę, która zachwyci każdego gościa! SKŁADNIKI: 5 ugotowanych jajek 2 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu […]
W życiu sportowca dieta to jeden z kluczowych elementów sukcesu. Odpowiednie odżywianie wspiera regenerację, dodaje energii i dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Wśród produktów, które zasługują na szczególną uwagę, znajdują się orzechy i pestki – prawdziwe bomby odżywcze. Migdały i pestki dyni od HELIO Natura wyróżniają się najwyższą jakością i naturalnym składem. Dlaczego warto je włączyć do swojej diety? Migdały to zdrowa energia i regeneracja mięśni – nazywane są „królem […]