Cukierek albo psikus! Zbliża się HALLOWEEN. Jakie przekąski przygotujesz, by zaskoczyć swoich domowników? Jak udekorujesz zdrowe ciasteczka lub batoniki? Zainspiruj się z… HELIO! Wystarczy mieć w domu kilka składników, pyszne bakalie i wyobraźnię! Wyczaruj w swojej kuchni to, co najlepsze z pomocą ulubionych owoców suszonych. Ta najstraszniejsza noc może być dobrą okazją do uwolnienia swojej kreatywności w kuchni!
Co powiesz na Bakaliowe, Hallowenowe Babeczki? Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy, że masz w domu: 300 gram mąki, 100g cukru, czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 1 opakowanie czereśni suszonych HELIO Natura, 2 jajka, 80 ml oleju, 200 ml mleka, 1/2 opakowania wiórków kokosowych HELIO, 1 opakowanie polewy deserowej HELIO oraz ulubione bakalie HELIO do dekoracji.
W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. W drugiej – rozmieszaj jajka z olejem i mlekiem. Krótko mieszaj składniki suche z mokrymi, dodaj 5 łyżek wiórków kokosowych HELIO i wymieszaj. Na blasze z piekarnika ustaw foremki na muffinki, wyłóż je papierowymi papilotkami (możesz wkładać po 2 do jednej foremki, żeby lepiej zachować kształt ciastka). Następnie napełnij je ciastem do 2/3 wysokości, a do każdej muffinki wciśnij po kilka suszonych czereśni. Piecz ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Babeczki wystudź, następnie przygotuj polewę HELIO zgodnie z przepisem na opakowaniu. Udekoruj babeczki ulubionymi bakaliami HELIO. Do stworzenia straaaaasznych min świetnie sprawdzą się rodzynki oraz nerkowce! Takie babeczki z pewnością umilą halloweenowy wieczór.
A może szukasz czegoś prostego, co nie wymaga użycia piekarnika? Mamy to! Daktyle idealnie sprawdzą się w roli strasznych robali. Suszone daktyle HELIO zamocz w czekoladzie mlecznej do połowy. Pisakiem spożywczym namaluj uśmiechy i straaaaaaszne oczy. Halloween to świetna okazja, by spróbować nowych przepisów i spędzić wieczór na dekoracji upieczonych pyszności! To świetna zabawa dla całej rodziny.
Wyróżniona w badaniu masa krówkowa kukułka HELIO to połączenie aksamitnej konsystencji, delikatnego aromatu oraz pysznego smaku. Znajdzie zastosowanie we wszelkiego rodzaju ciastach i deserach oraz sprawdzi się jako wypełnianie kruchych babeczek lub dekoracji domowych muffinów. Dzisiejsi trzydziesto- i czterdziestolatkowie z radością powrócą do smaków swojego dzieciństwa, dzieląc się nimi z najbliższymi. Masa krówkowa kukułka HELIO to kolejny z linii bezglutenowych mas HELIO produkt, który został doceniony przez konsumentów. Co godne […]
W dniach 13- 14 lipca odbędą się w Warszawie – VII Mistrzostwa Świata Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, organizowane przez Stowarzyszenie „Nadzieja na Mundial”. Partnerem tej wyjątkowej imprezy sportowej na skalę światową ponownie została firma HELIO! W kwietniu br. odbył się największy w Polsce turniej dla młodych piłkarzy z placówek opiekuńczo – wychowawczych, w którym tytuł Mistrza Polski zdobyła drużyna z domu dziecka w Szczecinie. X Jubileuszowe Mistrzostwa Polski Dzieci […]
Najpierw masa, później ciacho! Z HELIO nie ma lipy, wie to Robert Burneika, teraz czas na Ciebie 😉 Odwiedź nasz kanał HELIO – Bakaliowe klimaty! Hardkorowy Koksu już tam jest w duecie z naszą masą! Najpierw robiliśmy masę, teraz czas na ciacho… i to w mistrzowskim wydaniu! W roli głównej – Hardkorowy Koksu, popularny kulturysta i zawodnik MMA, który na co dzień „robi masę”, czyli Robert Burneika we własnej osobie w zabawnej odsłonie reklamy HELIO… Sekret udanych, […]