Cukierek albo psikus! Zbliża się HALLOWEEN. Jakie przekąski przygotujesz, by zaskoczyć swoich domowników? Jak udekorujesz zdrowe ciasteczka lub batoniki? Zainspiruj się z… HELIO! Wystarczy mieć w domu kilka składników, pyszne bakalie i wyobraźnię! Wyczaruj w swojej kuchni to, co najlepsze z pomocą ulubionych owoców suszonych. Ta najstraszniejsza noc może być dobrą okazją do uwolnienia swojej kreatywności w kuchni!
Co powiesz na Bakaliowe, Hallowenowe Babeczki? Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy, że masz w domu: 300 gram mąki, 100g cukru, czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 1 opakowanie czereśni suszonych HELIO Natura, 2 jajka, 80 ml oleju, 200 ml mleka, 1/2 opakowania wiórków kokosowych HELIO, 1 opakowanie polewy deserowej HELIO oraz ulubione bakalie HELIO do dekoracji.
W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. W drugiej – rozmieszaj jajka z olejem i mlekiem. Krótko mieszaj składniki suche z mokrymi, dodaj 5 łyżek wiórków kokosowych HELIO i wymieszaj. Na blasze z piekarnika ustaw foremki na muffinki, wyłóż je papierowymi papilotkami (możesz wkładać po 2 do jednej foremki, żeby lepiej zachować kształt ciastka). Następnie napełnij je ciastem do 2/3 wysokości, a do każdej muffinki wciśnij po kilka suszonych czereśni. Piecz ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Babeczki wystudź, następnie przygotuj polewę HELIO zgodnie z przepisem na opakowaniu. Udekoruj babeczki ulubionymi bakaliami HELIO. Do stworzenia straaaaasznych min świetnie sprawdzą się rodzynki oraz nerkowce! Takie babeczki z pewnością umilą halloweenowy wieczór.
A może szukasz czegoś prostego, co nie wymaga użycia piekarnika? Mamy to! Daktyle idealnie sprawdzą się w roli strasznych robali. Suszone daktyle HELIO zamocz w czekoladzie mlecznej do połowy. Pisakiem spożywczym namaluj uśmiechy i straaaaaaszne oczy. Halloween to świetna okazja, by spróbować nowych przepisów i spędzić wieczór na dekoracji upieczonych pyszności! To świetna zabawa dla całej rodziny.
Wiosenna aura zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią pojawi się nowa energia i entuzjazm do podejmowania kolejnych wyzwań. Teraz jest doskonały moment, aby zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie, by móc w pełni cieszyć się nową porą roku. Jak tego dokonać? Poprzez właściwe odżywianie! Jednym z kluczowych elementów w pełni zbilansowanej, smacznej i różnorodnej diety są bakalie – małe skarby natury, bogate w prozdrowotne składniki i energię, […]
Wielkanoc to czas, gdy stoły uginają się od pyszności i tradycyjnych potraw. Aby uczynić go jeszcze bardziej wyjątkowym, sięgnij po produkty od HELIO, które dodadzą niepowtarzalnego smaku i aromatu Twoim potrawom. Oto kilka pomysłów, jak wykorzystać je w przygotowaniu świątecznego menu: Masa Makowa: Idealna do przygotowania tradycyjnego makowca, który będzie ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Możesz także wykorzystać ją do nadziewania ciasteczek lub bułeczek. Masa Krówkowa: Doskonała jako nadzienie do pysznych […]
Jest pyszna, słodko- kwaśna i doskonale sprawdzi się w każdej kuchni! Jej owoce mają liczne walory smakowe, ale i zdrowotne. Żurawina suszona bogata jest w cenne witaminy i składniki mineralne… zwłaszcza jeśli wybierzemy Żurawinę z gamy owoców suszonych bez konserwantów HELIO Natura, która nie tylko ma aż o połowę mniejszą zawartość cukru, ale także zawiera 7 razy wiecej błonnika pokarmowego niż ta sama ilość standardowej żurawiny. Poznajcie razem z nami zalety tej niezwykłej […]