Choć do świąt jeszcze kilka tygodni, to już zaczynamy myśleć o prezentach i wszystkich grudniowych przysmakach, które wypełnią nasze domy magicznym aromatem tradycyjnych specjałów z makiem, orzechami i owocami suszonymi… Nie możesz się już doczekać tej wyjątkowej świątecznej atmosfery? My także, dlatego w oczekiwaniu na pierwszą gwiazdkę, pomożemy Ci w przygotowaniach i zaskoczymy Cię wspaniałymi przepisami z bakaliami HELIO w roli głównej, aby tegoroczne odliczanie do świąt było przyjemnością dla Ciebie i Twojej rodziny! Dzięki naszym poradom i HELIO inspiracjom, przygotujesz w szybki, prosty i efektowny sposób magiczne święta w bakaliowym klimacie i zyskasz mnóstwo czasu na celebrację tych wyjątkowych chwil w gronie najbliższych! Już niedługo zaprezentujemy Ci nasze najnowsze, pomysłowe wideo przepisy 😉 i pomożemy w świątecznych przygotowaniach! A jako zapowiedź nadchodzących, smakowitych świąt z HELIO, mamy dla Ciebie na rozgrzewkę małą inspirację na ten weekend…
Pachnące świętami pieczone jabłka z dodatkiem suszonej żurawiny, rodzynek i chrupiących orzechów włoskich z naszej linii bez konserwantów!
Wypróbuj przepis i rozpocznij z HELIO bakaliowe odliczanie do świąt!
Składniki: 2 jabłka, 2 łyżki żurawiny suszonej HELIO Natura, 2 łyżki rodzynek HELIO Natura, 2 łyżki EKO orzechów włoskich HELIO Natura, 2 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki rozpuszczonego masła, ½ łyżeczki cynamonu
Przygotowanie: Jabłka umyć, odciąć wierzchnią część i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki HELIO Natura opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, a orzechy włoskie lekko posiekać i połączyć z rodzynkami oraz żurawiną suszoną HELIO Natura. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii, polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 20 minut.
Popołudnie w ogrodzie lub na balkonie? A może spacer lub krótka wycieczka rowerowa nad pobliski staw czy jezioro? Załóż sportowe buty, zabierz ze sobą plecak wypełniony pysznymi So Soft! przekąskami HELIO Natura i korzystaj z pięknej pogody! Pierwsze wiosenne, słoneczne dni sprawiają, że coraz więcej czasu chcemy spędzać na świeżym powietrzu. I mimo tego, że wciąż mamy ograniczone możliwości, to zawsze warto znaleźć chwilę dla siebie w otoczeniu natury! […]
Jajka przygotowywane na wiele sposobów to główny składnik wielkanocnej kuchni. Tworzymy z nich również pisanki, które ozdobione kolorami, tworzą wspaniałą dekorację na świątecznym stole. Wśród kulinarnych tradycji związanych ze świętami Wielkiej Nocy znajdziemy jeszcze drożdżowe babki i słodkie mazurki udekorowane migdałami i orzechami. A gdyby tak nadać wielkanocnym potrawom nową odsłonę? Co powiesz na deser makowy, mus kajmakowy z orzechami lub tartę wegańską z pastą z nerkowców? Poznaj nowe wideoprzepisy […]
Wielkanocne wypieki to coroczne wyzwanie! Planowanie zakupów, dobór bakaliowych dekoracji, organizacja czasu na przygotowanie potraw i świątecznych wypieków… I choć w tym roku Wielkanoc znów będzie inna niż wszystkie, to warto w tym wyjątkowym czasie zadbać o naszych najbliższych i zaserwować im najbardziej wyjątkowe smaki w wersji PREMIUM! Zaproś więc do kuchni bakalie HELIO i nasze nowe PREMIUM masy krówkowe do ciast, a przekonasz się, jak w szybki i prosty sposób można przygotować […]