Kiedy myślisz o trendach, co pierwsze przychodzi Ci na myśl? Ekologia, nowoczesność, zdrowe odżywianie? Marka HELIO idealnie wpisuje się we wszystkie te aspekty, bo posiada bogatą ofertę produktów, które trafiają w gusta nawet najbardziej wymagających konsumentów ?
Każdy, nawet najmniejszy krok w stronę EKO, zbliża nas do dbania o naszą planetę, o nasz wspólny dom – dla nas i dla przyszłych pokoleń! Dla firmy HELIO eliminowanie konserwantów i oleju palmowego to element proekologicznej polityki i priorytet, który idealnie współgra z akcją Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu „Nie jem palmowego – chronię orangutany”. Jej celem jest zwiększenie świadomości w zakresie zagrożenia, jakie niesie za sobą produkcja oleju palmowego m.in. dla lasów deszczowych i dla wielu gatunków zwierząt, a także… negatywnego wpływu utwardzonego tłuszczu palmowego na nasze zdrowie!
Olej palmowy otrzymywany jest z palm oleistych, a jego produkcja negatywnie wpływa nie tylko na nasze zdrowie, ale także na nasz ekosystem! Wycinka wielkich połaci lasów tropikalnych pod uprawę palm olejowych m.in. na Sumatrze i Borneo jest jednym z czynników, który wpływa na zmniejszenie populacji orangutanów! To dziś gatunek krytycznie (!) zagrożony wyginięciem.
Mając to na uwadze, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo naszego ekosystemu, firma HELIO opracowała technologię umożliwiającą całkowite wyeliminowanie oleju palmowego w swoich produktach. Nowe masy krówkowe HELIO PREMIUM to przedstawiciele tej technologii. Wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości, przy użyciu pełnego mleka. Dzięki temu, naturalnie smaczne masy do ciast HELIO nie tylko nie zawierają oleju palmowego, ale także wyróżniają się brakiem glutenu i konserwantów. Wzorowy skład mas krówkowych HELIO potwierdza przyznany im certyfikat „Czytaj skład poleca“ oraz liczne nagrody, m.in. Laur Konsumenta. Realizowana przez HELIO polityka eliminowania oleju palmowego, jak i konserwantów znalazła swój wyraz nie tylko w linii mas do ciast HELIO. Brak tłuszczu palmowego charakteryzuje także wszystkie popcorny do mikrofalówki polskiego producenta. Wybierając więc produkty HELIO możemy mieć pewność, że najlepiej zadbamy o zdrowie swoje i swojej rodziny, a także… o ochronę środowiska naturalnego dla przyszłych pokoleń.
Cenna rada: Jeśli jeszcze tego nie zrobiliśmy, przyłączmy się razem z HELIO do akcji „Nie jem palmowego – chronię orangutany”, dbajmy wspólnie o naszą planetę, sprawdzajmy składy produktów i wybierajmy żywność sprawdzonego producenta. Najlepiej szukajmy produktów ze znakiem: BEZ TŁUSZCZU PALMOWEGO, który znajdziemy m.in. na masach do ciast i popcornach HELIO.
Dzięki konsekwentnie realizowanej proekologicznej polityce i eliminowaniu oleju palmowego ze swoich produktów, firma HELIO wspiera dziś akcję „Nie jem palmowego – chronię orangutany”, dbając o środowisko naturalne!
14 lutego obchodzimy wyjątkowy dzień. Walentynki to wspaniała okazja, by obdarować ukochaną osobę upominkiem. Jeśli nie masz pomysłu jaki prezent mógłby ucieszyć twoją drugą połówkę, inspirujemy do przygotowania czegoś „od serca”. Ten dzień warto uczcić w wyjątkowy sposób. Seans filmowy, gra w planszówki, wspólne wyjście na basen czy na spacer… Podczas tych chwil warto zadbać również o przekąski-afrodyzjaki. W tym pomogą Ci… Orzechy HELIO! Poznaj idealne […]
Andrzejki, to jedno z najbardziej wyczekiwanych i kolorowych wydarzeń w polskim kalendarzu tradycji. To okazja do wspólnego spędzenia czasu z przyjaciółmi, rozśmieszenia się i, co ważne, przewidywania przyszłości Oprócz wyjątkowych dań, na andrzejkowym stole nie może zabraknąć suszonych owoców HELIO So Soft. To nie tylko pyszne przekąski, ale również inspiracja do kreatywnych wróżb, które dodają niepowtarzalnego uroku temu magicznemu wieczorowi. Jak wróżyć z owoców w andrzejki ? Zasada jest prosta. Owoce wystawiamy […]
Co to jest olej palmowy? Dlaczego jest szkodliwy i dlaczego powinniśmy go unikać? Gdzie jest najczęściej stosowany? Jak firma HELIO całkowicie wyeliminowała ten składnik? Zapraszamy na krótkie Q&A. Co to jest olej palmowy? Olej palmowy to jeden z najbardziej rozpowszechnionych składników wykorzystywanych przy produkcji żywności przetworzonej oraz kosmetyków. Z racji niewielkiej ceny (w stosunku do innych tłuszczów) zawładnął rynkiem. Otrzymuje się go z palm oleistych, a jego produkcja negatywnie wpływa na ekosystem. […]