Składniki

  • świeży szpinak
  • truskawki
  • pęczek zielonych szparagów
  • 1 opakowanie EKO orzechów włoskich HELIO Natura
  • Masło (1 łyżka)
  • oliwa z oliwek (2 łyżki)
  • miód (1 łyżka)
  • ocet balsamiczny (1 łyżka)
  • Sól i pieprz

Przepisy Wiosenna sałatka z truskawkami, szparagami i orzechami włoskimi HELIO Natura

Czekamy na nie cały rok i kiedy już uda nam się je dostać, stają się w kuchni dodatkiem niemalże do wszystkiego! Szparagi, obowiązkowo w połączeniu z bakaliami HELIO, to idealny duet do uwolnienia swojej kreatywności w kuchni. Sałatka, makaron, zupa… każda szparagowa potrawa z dodatkiem orzechów HELIO będzie wykwintna i niepowtarzalna w smaku!

Dlatego w tym sezonie HELIO inspiruje nieoczywistymi połączeniami! 😉 Słodkie truskawki + chrupiące orzechy HELIO + świeży szpinak z dodatkiem soczyście zielonych szparag? Zupa- krem z prażonymi pistacjami bez soli HELIO Natura, a może makaron ze szparagami i EKO orzechami włoskimi HELIO? Szparagi doskonale smakują też jako dodatek do obiadu – np. z parmezanem i pysznie chrupiącymi pestkami dyni lub płatkami migdałowymi HELIO. Kombinacji jest mnóstwo, a każdy pomysł jest dobry! Przygotowanie szparagowych przysmaków z bakaliami HELIO zajmuje chwilkę, ale ich smak wynagrodzi wszystkie niedogodności! Dlatego życzymy smacznego i podrzucamy przepis na pyszną, lekką, wiosenną sałatkę, która na pewno uwiedzie Wasze podniebienia! Pamiętajcie, że najlepsze połączenia smaków są… nieoczywiste! To co, zaczynamy sezon na szparagi? 😉

Udostępnij przepis

Przygotowanie

Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone szparagi, delikatnie przyprawiamy. W miseczce przygotowujemy sos, mieszając ze sobą oliwę z oliwek, miód i ocet balsamiczny. Na talerzu układamy umyty szpinak, truskawki, podsmażone szparagi i posypujemy EKO orzechami włoskimi HELIO Natura, które wcześniej możemy także podprażyć na suchej patelni. Tak przygotowaną kompozycję- polewamy sosem.

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się