Składniki

  • Migdały pieczone HELIO Natura
  • ½ opakowania Pistacji prażonych bez soli HELIO Natura
  • 2 opakowania Migdałów blanszowanych HELIO
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 90g cukru

Przepisy Cantucci – włoskie ciasteczka migdałowe od HELIO

Przedstawiamy nowy wideo przepis na pyszne włoskie ciasteczka! Musicie spróbować tego przysmaku – koniecznie z orzechami HELIO! 😉

Kilka ciekawostek o… CANTUCCI!

  • to pyszne migdałowe ciasteczka, 
  • ich nazwa pochodzi od wyrazu „canto”, co można przetłumaczyć jako „kawałek chleba”
  • mają długą historię – szacuje się, że mogły powstać już… w XVI wieku!
  • pochodzą z PRATO – miasteczka położonego blisko Florencji,
  • idealnie pasują do ciepłej kawy lub herbaty.

Jak w szybki i prosty sposób przygotować słynne Cantucci, a także inne równie pyszne przysmaki HELIO? Dowiecie się tego z naszego kanału HELIO – Bakaliowe Klimaty! 😉

Udostępnij przepis

Produkty z tego przepisu

Zobacz także Zainspiruj się