Według raportu firmy Nielsen, 42% z nas przyznaje się, że sięga po przekąski[1]. Biorą je dorośli, ale ich istotnymi heavy-userami są także uczniowie i studenci, którzy chętnie wydają na przekąski swoje kieszonkowe i sięgają po nie niemal każdego dnia! Robią to dla przyjemności i z wygody, by na szybko zaspokoić głód, dodać sobie energii, poprawić humor! Jak się jednak okazuje, blisko połowa z nas (45%) ma wyrzuty sumienia po zjedzeniu niezdrowych przekąsek[2], dlatego żeby uniknąć podjadania po kątach wstydliwego „małego conieco” i późniejszych rozterek co do naszej silnej woli :-), warto od razu sięgnąć po coś, co pozytywnie wpisze się w naszą dietę i samopoczucie. Wszakże dobrze dobrana przekąska to nasz styl życia, element codziennej diety, warto zatem, aby dobrać ją mądrze i zdrowo, a dzięki Bakaliom Kieszonkowym HELIO – także praktycznie i stylowo!
BAKALIOWE KIESZONKOWE firmy HELIO idealnie wpisują się w dzisiejszy trend healthy, czyli zdrowy tryb życia. Fakty bowiem są takie, że coraz uważniej czytamy dziś etykiety i szukamy produktów z krótką listą składników. Wybieramy produkty zdrowsze, najczęściej tzw. superfoods, wśród których znajdujemy idealne produkty do przekąszenia pomiędzy posiłkami, jak na przykład orzechy[3]. Dlatego gdy potrzebujemy zrobić sobie przerwę i wrzucić na luz, zamiast podjadać niezdrowe przekąski – warto sięgnąć ze smakiem po chrupiące, pełnowartościowe BAKALIOWE KIESZONKOWE, czyli zdrowe nasiona i orzechy z bogatej gamy bakalii HELIO. Nowe przekąski do kieszonki szybko zaspokoją nasz głód, pomogą nam się wyluzować ;-), ale też dostarczą cennych składników odżywczych!
Na przykład, NERKOWCE i ORZESZKI ZIEMNE SOLONE PROSTO Z PIECA zawierają fosfor, potas i magnez – ważne makroelementy, które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. BAKALIOWE KIESZONKOWE PESTKI DYNI i SŁONECZNIK to doskonałe źródło m.in. żelaza, które wspiera układ odpornościowy. Natomiast KUKURYDZA PRAŻONA HELIO – bogata jest w witaminę B3, przyczyniającą się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Dzięki temu, BAKALIOWE KIESZONKOWE HELIO są idealne do chrupania na zdrowie, na drugie śniadanie i w ciągu dnia… zwłaszcza gdy jesteśmy w biegu. A sprawdzą się w każdej sytuacji, w wolnej chwili, podczas przerwy w szkole, na uczelni, w pracy czy w podróży, bo są dostępne w wygodnym, poręcznym (i modnym) opakowaniu, które idealnie zmieści się do torebki, plecaka czy kieszonki!
BAKALIOWE KIESZONKOWE HELIO świetnie zaspakajają więc dzisiejsze potrzeby młodych konsumentów, dla których liczy się tu i teraz! Nowe przekąski HELIO są dopasowane do ich stylu życia, bo za drobne kieszonkowe w wygodny i szybki sposób mogą zaspokoić głód i wrzucić z HELIO na luz, chrupiąc na zdrowie BAKALIOWE KIESZONKOWE!
Przekąski stały się dziś nieodłącznym elementem naszego codziennego menu. Żyjemy coraz szybciej, potrzebujemy więc szybkiej przekąski, która często zastępuje nam pełen posiłek i staje się czymś więcej niż tylko słodkim i słonym przysmakiem[4]. Nowe przekąski HELIO – BAKALIOWE KIESZONKOWE idealnie wpisują się w coraz popularniejsze trendy healthy, convenience, ale także w trendy modowe, bo wyróżniają się swoim oryginalnym jeansowym total lookiem! Tak jak uwielbiamy jeansy, bo są wygodne i pasują do każdej stylizacji, tak BAKALIOWE KIESZONKOWE HELIO pasują na każdą okazję, dlatego warto po nie sięgać, gdy tylko chcemy wrzucić na luz – najlepiej w zdrowej przerwie między posiłkami! Z tak stylową jeansową paczuszką BAKALIOWYCH KIESZONKOWYCH i ich zdrowym składem bakalii możesz spokojnie wyluzować i poczuć się prestiżowo! Just do eat & enjoy! 🙂
Źródła: [1] Na podst. Raport: „NIELSEN: PIRAMIDA ŻYWIENIA POLAKÓW”, z dn. 23.08.2018 [2] Na podst. badania IRCenter „Co Ci szkodzi?”, 2014 [3] Na podst. „Piramida Żywienia Polaków”, NIELSEN 2018 [4] Na podst. Raport NIELSEN „The Quest for Convenience” 2018
Każdy zna kogoś, kto narzeka lub ma objawy wskazujące na nadciśnienie tętnicze. Zazwyczaj też od tych samych osób dobiegają głosy, że przyczyny tej choroby są dziedziczno-genetyczne i jedynym remedium jest przyjmowanie tabletek zalecanych przez lekarzy. Błąd. Czasami wystarczy zwrócić uwagę na to co, kiedy i jak jemy. Jednym z proponowanych przez specjalistów rozwiązań, jest zwiększenie ilości spożywanych przez nas owoców. Nie tylko tych zdjętych prosto z krzaka, ale także suszonych, takich jak figi […]
Żurawina plasuje się w ścisłej czołówce roślin o właściwościach prozdrowotnych. W przeszłości nadawano jej właściwości lecznicze m.in. w chorobach nerek i pęcherza moczowego. Chociażby z tego powodu warto bliżej przyjrzeć się charakterystyce tej rośliny. Owoce żurawiny bardzo długo zachowują swoje właściwości, ponieważ zawierają naturalny konserwant, który zapobiega rozwojowi bakterii i drożdży. W Polsce, najpopularniejszą formą jest żurawina suszona, która z roku na rok cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Dodajemy […]
Domowe słodycze znikają w podejrzanie szybkim tempie. Któż z nas nie pamięta domowych krówek, faworków, a nawet czekolady? Obecnie mimo ogromnego wyboru słodkości w sklepach, renesans przeżywają słodycze wykonywane w zaciszu domowej kuchni….Dlaczego? Bo doceniamy stare przepisy i domowe smaki, bo jedzenie tych słodyczy łączy się ze wspomnieniami, bo wreszcie mamy okazje przygotować coś własnego i pysznego…. Krówki domowe to zresztą świetna lekcja fizyki i okazja do bycia razem z dziećmi […]