Zasady konkursu:
I. Zadanie konkursowe. W komentarzu pod tym wpisem zamieść przepis na wypiek, który zawsze się udaje dzięki produktom HELIO.
W przepisie muszą znaleźć się co najmniej 2 produkty HELIO, które są nagrodami w tym konkursie, (Szczegółowa lista nagród poniżej).
II. Nagrody. Mamy 3 zestawy nagród – każdy zestaw zawiera 10 produktów HELIO. 1. masa makowa HELIO 2. masa krówkowa kajmak HELIO 3. masa krówkowa orzechowa HELIO 4. skórka cytrynowa HELIO 5. skórka pomarańczowa HELIO 6. mix keksowy HELIO 7. polewa i dekoracja mleczna HELIO 8. polewa i dekoracja biała HELIO 9. polewa i dekoracja deserowa HELIO 10. orzechy laskowe HELIO
III. Czas trwania konkursu. Konkurs trwa od 24 lutego 2015r. do 6 marca 2015r. Laureaci zostaną ogłoszeni na naszym profilu FB 9 marca 2015r.
IV. Wyłonienie laureatów. Nagrodzimy autorów 3 najciekawszych naszym (subiektywnym) zdaniem komentarzy-przepisów. Preferowane, ale niekonieczne przepisy ze zdjęciem wypieku. Zdjęcia prosimy wysyłać na adres facebook@helio.pl w temacie wpisując „konkurs na blog.helio.pl”.
V. Wysyłka nagród. Nagrody zostaną wysłane w ciągu 14 dni od daty zakończenia konkursu pod warunkiem uzyskania danych adresowych laureatów. Nagrody wysyłamy wyłącznie na terenie Polski.
Powodzenia – będzie na miło, jeśli dacie znać swoim znajomym na FB o naszym konkursie 🙂
Kukurydza jest rośliną podzwrotnikową, ale dobrze adaptuje się w umiarkowanych strefach klimatycznych. Największymi producentami kukurydzy na świecie są Stany Zjednoczone, Chiny, Brazylia i Meksyk, natomiast w Europie – Francja, Ukraina i Węgry. Walory smakowe kukurydzy spowodowały, że chętnie uprawiana jest we wszystkich krajach. Kukurydza uchodzi za jedną z najwyższych spośród wszystkich zbóż. Ziarna rosną na kolbie, zazwyczaj w kolorze żółtym, ale pewne odmiany są koloru czerwonego lub nawet czarnego. Ziarno […]
Masz ochotę na lekkie, pyszne i zdrowe śniadanie w wersji fit? Dla tych, którym rano zawsze brakuje czasu i energii, HELIO proponuje prosty i smaczny, pełnowartościowy #fit posiłek: owsiankę z suszonymi owocami bez konserwantów! Po pierwsze – ŚNIADANIE! Jest to pierwszy i najważniejszy posiłek po przebudzeniu. Ma wpływ na cały nasz dzień! Dostarcza porannej porcji energii i sprawia, że w ciągu dnia rzadziej sięgamy po słodycze. Osoby, które z niego rezygnują, częściej podjadają w ciągu […]
Mindfulness oznacza maksymalne zanurzenie w obecnej chwili i uważną obserwację ciała, umysłu i otoczenia podczas spożywania posiłku. Jest to zaprzeczenie sposobu, w jaki większość z nas podchodzi do jedzenia. Często jemy w biegu, bezrefleksyjnie przełykając kolejne kęsy pożywienia. Niektórzy jedzeniem zabijają nudę, smutek, niepowodzenia i traktują jako namiastkę miłości. Mindful eating umożliwia oddzielenie jedzenia od emocji, co kładzie kres kompulsywnemu objadaniu się i nocnym wizytom w lodówce. Mindful […]