Zasady konkursu:
I. Zadanie konkursowe. W komentarzu pod tym wpisem zamieść przepis na wypiek, który zawsze się udaje dzięki produktom HELIO.
W przepisie muszą znaleźć się co najmniej 2 produkty HELIO, które są nagrodami w tym konkursie, (Szczegółowa lista nagród poniżej).
II. Nagrody. Mamy 3 zestawy nagród – każdy zestaw zawiera 10 produktów HELIO. 1. masa makowa HELIO 2. masa krówkowa kajmak HELIO 3. masa krówkowa orzechowa HELIO 4. skórka cytrynowa HELIO 5. skórka pomarańczowa HELIO 6. mix keksowy HELIO 7. polewa i dekoracja mleczna HELIO 8. polewa i dekoracja biała HELIO 9. polewa i dekoracja deserowa HELIO 10. orzechy laskowe HELIO
III. Czas trwania konkursu. Konkurs trwa od 24 lutego 2015r. do 6 marca 2015r. Laureaci zostaną ogłoszeni na naszym profilu FB 9 marca 2015r.
IV. Wyłonienie laureatów. Nagrodzimy autorów 3 najciekawszych naszym (subiektywnym) zdaniem komentarzy-przepisów. Preferowane, ale niekonieczne przepisy ze zdjęciem wypieku. Zdjęcia prosimy wysyłać na adres facebook@helio.pl w temacie wpisując „konkurs na blog.helio.pl”.
V. Wysyłka nagród. Nagrody zostaną wysłane w ciągu 14 dni od daty zakończenia konkursu pod warunkiem uzyskania danych adresowych laureatów. Nagrody wysyłamy wyłącznie na terenie Polski.
Powodzenia – będzie na miło, jeśli dacie znać swoim znajomym na FB o naszym konkursie 🙂
Serce utrzymuje bez przerwy przepływ 4- 5 litrów krwi przez układ krwionośny. Kurczy sie na dobę 100 tysięcy razy, przepompowywując ok. 10 tysięcy litrów krwi. W ciągu życia człowieka serce kurczy się ok. 2,5 mld razy, a czas spoczynku serca między kolejnymi skurczami nie przekracza sekundy. Mięsień sercowy jest niezwykle aktywnym narządem ludzkiego organizmu, dlatego warto się o niego szczególnie zatroszczyć, zwłaszcza, […]
Główne odium negatywnych skojarzeń spada na mleko krowie, na które uczulony (a konkretnie białka w nim zawarte) jest coraz większy odsetek społeczeństwa, głównie dzieci. Dorośli częściej cierpią na nietolerancję laktozy, czyli cukru zawartego w mleku krowim. Rozwiązaniem tej sytuacji jest stosowanie „mleka” lub raczej napoju roślinnego np. z migdałów. Choć słowo „mleko” powinno odnosić się do produktów pochodzenia zwierzęcego, to przyjęło się mówić o mleku roślinnym np. migdałowym. […]
Dowiedz się co na temat konserwantów w suszonych owocach sądzą Specjaliści Zakładu Żywienia Człowieka Wydziału Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego? Suszone owoce są dobrą alternatywą dla innych przekąsek – niekorzystnych z punktu widzenia zasad racjonalnego żywienia. Ze względu na relatywnie wysoką wartość energetyczną i odżywczą mogą stanowić cenne uzupełnienie diety – szczególnie w przypadku osób aktywnych, są też polecane w żywieniu sportowców m.in. jako źródło węglowodanów, antyoksydantów […]