Ostatnie przygotowania do świąt trwają pełną parą! Macie już gotową #checklistę ? Jeśli nie, to HELIO przypomina o najważniejszych pozycjach wielkanocnego menu! 😉 Dodatkowo gwarantujemy, że posiadając gotowe masy do ciast HELIO PREMIUM, a także bogaty wybór bakalii z naszej oferty – nie musicie się stresować! Dzięki produktom HELIO zaoszczędzicie sporo czasu w pełnej przygotowań kuchni 🙂
Najważniejsze – zadbaj o to, by w Twojej domowej spiżarni znalazły się wszystkie niezbędne produkty. Zapisz to, czego potrzebujesz na liście i przeznacz jeden dzień na zakupy, dzięki temu unikniesz późniejszego stresu i wielokrotnych wycieczek do sklepu. Oczywiście na liście nie może zabraknąć produktów HELIO, które nie tylko nadadzą Twoim wypiekom i potrawom idealny smak, ale sprawią, że zaoszczędzisz cenne godziny na inne czynności! Przypominamy też, że nasze masy krówkowe do ciast HELIO PREMIUM, które dostępne są aż w 6 różnych smakach, jak i bakalie HELIO możesz kupić również online: www.helio.pl/gdzie-kupic-online
Jeśli chcesz spróbować nowego przepisu, np. z naszego kanału HELIO – Bakaliowe_Klimaty ;-), warto zrobić próbę generalną wypieku na kilka dni przed planowaną premierą. Twoi domownicy z pewnością ucieszą się z możliwości testowania nowych przysmaków HELIO. Na naszym kanale znajdziesz masę szybkich wideo inspiracji na świąteczne ciasta – babki, babeczki, mazurki, ale także wyśmienite desery!
Koniecznie sprawdź wielkanocną playlistę HELIO: www.youtube.com/playlist
Nie zostawiaj też sprzątania na ostatnią chwilę! Wiemy, że tę czynność odwlekamy najbardziej, ale… pomyślmy o tym, co możemy zrobić kiedy nasz dom już lśni czystością. To właśnie wtedy możemy już przygotować świąteczny stół, stworzyć kolorowe dekoracje… także z dodatkiem bakalii! 😉 Orzechy HELIO Natura i owoce suszone SO Soft! świetnie się nadają do ciast i deserów, także do przeróżnych dań wytrawnych, ale będą też doskonałą przekąską, która umili nam czas spędzany w gronie rodziny. Miękkie i soczyste owoce suszone So Soft!, jak np. Żurawina nasączona sokiem żurawinowym osłodzi nam każdą chwilę podczas świątecznych przygotowań.
A kiedy już nadejdzie ostatnia chwila przed Wielkanocą – zachowaj spokój! Pamiętaj, że z produktami HELIO Twoje wypieki… nawet te na ostatnią chwilę 😉 na pewno Ci się udadzą, a ich niesamowity smak na długo pozostanie w pamięci wszystkich domowników! Nikt się bowiem nie oprze słodkiemu mazurkowi z wyjątkową masą krówkową PREMIUM, ani pysznej babce z dodatkiem chrupiących bakalii HELIO!
Jakość naszych produktów + Twój kulinarny talent to gwarancja udanych świątecznych wypieków z masą inspiracji HELIO 😉
Załóż sportowe buty, zabierz ze sobą zdrowe przekąski HELIO Natura i wybierz się na jesienny trening lub spacer, by naładować baterie i zadbać o formę! Jesień to najpiękniejsza pora roku, dlatego warto doceniać i łapać ostatnie ciepłe promienie słońca, spędzając jak najwięcej czasu na świeżym powietrzu! Pierwsze liście już spadają, więc chwyć ulubione bakalie HELIO w dłoń lub wrzuć do plecaka i ruszaj na trening w jesiennym plenerze. Bieg, szybki […]
Kreatywność w kuchni to podstawa dobrego smaku! Poznawanie nowych przepisów daje nam mnóstwo możliwości, których wcześniej nie znaliśmy. Nowe produkty, połączenia składników, sposób pieczenia czy gotowania… A gdyby tak zaskoczyć domowników i przygotować z HELIO coś, czego zupełnie się nie spodziewają? 😉 Zrób próbę generalną przed zbliżającą się Wielkanocą i… zainspiruj się HELIO! Na naszym kanale Youtube HELIO – Bakaliowe Klimaty prezentujemy specjalnie dla Ciebie nowe możliwości na poznawanie […]
Nerkowce, czyli popularne orzechy nerkowca, są cenione na całym świecie nie tylko za swój delikatny, lekko słodki smak, ale także za bogactwo wartości odżywczych. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, skąd pochodzą te wyjątkowe orzechy? Historia nerkowców sięga tropikalnych rejonów Ameryki Południowej, a dokładniej Brazylii. To właśnie tam, w dzikich lasach Amazonii, można znaleźć pierwsze drzewa nanercza zachodniego (Anacardium occidentale), z których pochodzą nerkowce. Drzewa te rozprzestrzeniły się na inne kontynenty w XVI wieku, […]