Tarta kajmakowa na karnawałową imprezę

Karnawał to czas, w którym królują pyszne przekąski i wyszukane desery. Podczas wieczornych przyjęć    z przyjaciółmi, czy spędzania czasu z rodziną – jedzenie stanowi ważną część tej każdej, wyjątkowej chwili. Podczas karnawału zainspiruj się z HELIO  i stwórz deser, który nie tylko będzie szybki w przygotowaniu, ale też zaskoczy Twoich domowników i gości pysznym smakiem! Idealnie dobrane składniki… Przedstawiamy Wam przepis na TARTĘ KAJMAKOWĄ z masą HELIO.

Do przygotowania tego deseru potrzebne będą: 2 szklanki mąki pszennej, 100 g masła, ok. 3/4 szklanki cukru pudru, 2 żółtka jaj, masa kajmakowa HELIO, ulubione orzechy.

Przygotowanie:

Mąkę, cukier, żółtka oraz masło wymieszaj i zagnieć. Tak przygotowane ciasto owiń w folię i włóż do lodówki na ok 1h. Po wyjęciu ciasto umieść w formie na tartę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 20/25 minut. Kiedy ostygnie, nałóż na nie masę kajmakową i posyp swoimi ulubionymi bakaliami HELIO. Wstaw do lodówki. Po kilku godzinach ciasto jest gotowe! Zainspiruj się z HELIO i stwórz pyszny deser, którego podstawą jest masa krówkowa kajmak Helio.

Słodkie masy krówkowe HELIO mogą być wykorzystywane do wszelkiego rodzaju wypieków. Sprawdzą się one także jako nadzienie do gofrów lub jako sos do deserów lodowych. Masy krówkowe HELIO otwierają morze kulinarnych możliwości.

Smacznego!

Udostępnij artykuł