Karnawał to czas, w którym królują pyszne przekąski i wyszukane desery. Podczas wieczornych przyjęć z przyjaciółmi, czy spędzania czasu z rodziną – jedzenie stanowi ważną część tej każdej, wyjątkowej chwili. Podczas karnawału zainspiruj się z HELIO i stwórz deser, który nie tylko będzie szybki w przygotowaniu, ale też zaskoczy Twoich domowników i gości pysznym smakiem! Idealnie dobrane składniki… Przedstawiamy Wam przepis na TARTĘ KAJMAKOWĄ z masą HELIO.
Do przygotowania tego deseru potrzebne będą: 2 szklanki mąki pszennej, 100 g masła, ok. 3/4 szklanki cukru pudru, 2 żółtka jaj, masa kajmakowa HELIO, ulubione orzechy.
Przygotowanie:
Mąkę, cukier, żółtka oraz masło wymieszaj i zagnieć. Tak przygotowane ciasto owiń w folię i włóż do lodówki na ok 1h. Po wyjęciu ciasto umieść w formie na tartę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 20/25 minut. Kiedy ostygnie, nałóż na nie masę kajmakową i posyp swoimi ulubionymi bakaliami HELIO. Wstaw do lodówki. Po kilku godzinach ciasto jest gotowe! Zainspiruj się z HELIO i stwórz pyszny deser, którego podstawą jest masa krówkowa kajmak Helio.
Słodkie masy krówkowe HELIO mogą być wykorzystywane do wszelkiego rodzaju wypieków. Sprawdzą się one także jako nadzienie do gofrów lub jako sos do deserów lodowych. Masy krówkowe HELIO otwierają morze kulinarnych możliwości.
Smacznego!
Boże Narodzenie to niezwykły okres, na który z niecierpliwością czekają nie tylko ci najmłodsi. Planowanie świątecznych potraw to jeden z nieodzownych elementów przygotowań. Poza tradycyjnymi specjałami, jak barszcz z uszkami czy ryba po grecku, na stole z pewnością nie zabraknie słodkich wypieków. Zwyczaj związany z pieczeniem makowca, sernika lub innych świątecznych wypieków będzie pielęgnowany w niejednym polskim domu. Choć bożonarodzeniowe słodkości cieszą się ogromną popularnością, wiele z nich może dostarczyć nam pokaźnych ilości […]
Co to jest olej palmowy? Dlaczego jest szkodliwy i dlaczego powinniśmy go unikać? Gdzie jest najczęściej stosowany? Jak firma HELIO całkowicie wyeliminowała ten składnik? Zapraszamy na krótkie Q&A. Co to jest olej palmowy? Olej palmowy to jeden z najbardziej rozpowszechnionych składników wykorzystywanych przy produkcji żywności przetworzonej oraz kosmetyków. Z racji niewielkiej ceny (w stosunku do innych tłuszczów) zawładnął rynkiem. Otrzymuje się go z palm oleistych, a jego produkcja negatywnie wpływa na ekosystem. […]
Masa makowa z bakaliami HELIO to sprawdzony pomocnik w kuchni podczas każdych wypieków, tak jak masy krówkowe HELIO, które specjalnie na święta – pojawiły się w nowej PREMIUM odsłonie! Każdy wie, że najpierw masa, później ciacho 😉 dlatego, by nasze wypieki były udane – pyszne i zdrowe, warto sięgnąć po produkty najwyższej jakości i od sprawdzonego producenta! Jeśli jeszcze tego nie wiesz, masy do ciast HELIO wyróżniają się na polskim […]