Święta coraz bliżej. W domu trwają przygotowania, świąteczne porządki, uzupełnianie listy zakupów, gotowanie i pieczenie. A czymże byłyby święta bez Keksa – oczywiście z wykorzystaniem nowego opakowania mieszanki keksowej HELIO. Dziś inspirujemy i przedstawiamy Wam przepis na to ciasto.
Składniki:
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Masło przygotować w misce za pomocą miksera, dodać do niego cukier puder i aromat pomarańczowy. Dokładnie ucieramy. Dodajemy po jednym jajku. Kiedy masa będzie już dobrze ubita, dodajemy w kilku partiach mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy, Warto do mieszanki keksowej dodać łyżkę mąki, wymieszać, a następnie razem z orzechami dodać do ciasta. Piec około jednej godziny. Po ostygnięciu można zajadać się pysznym keksem.
Smacznego!
Euro 2024 to emocjonujące wydarzenie sportowe, które przyciąga kibiców z całego świata. W trakcie mistrzostw możemy wspólnie kibicować naszym ulubionym drużynom, a przy tym cieszyć się przekąskami takimi jak popcorn i nowością – Mixem Orzechów Prażonych od HELIO. Popcorn HELIO to idealna przekąska nie tylko na seans filmowy , ale również na wspólne emocje piłkarskie podczas Euro. Jest on bogaty w błonnik, białko i węglowodany. Możesz wybierać spośród różnych propozycji: […]
Wakacje minęły tak szybko, że pewnie wielu z Was nie zdążyło się nacieszyć ich trwaniem, ale mamy na to sposób… Przenieś się do letnich chwil dzięki przepisom. Wystarczą tylko odpowiednie pomysły i kulinarna wyobraźnia. Francuski croissant z masą kajmakową HELIO? Włoska pizza z dodatkiem orzechów włoskich? A może tadżin z suszonymi morelami? Dziś przenosimy się do Maroka! Zainspiruj się z HELIO! Do przygotowania tadżinu potrzebne będą: bakłażan, cukinia, cebula, czosnek, groszek, papryka, […]
Planujesz imprezę i chcesz zaserwować swoim gościom coś wyjątkowego? Mamy dla Ciebie przepis na deser w słoiczkach, który nie tylko doskonale smakuje, ale również zachwyca wyglądem! Kajmakowy mus z dodatkiem chrupiących herbatników i puszystej śmietanki to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Sprawdź, jak łatwo go przygotować! Kajmakowy deser w słoiczkach – składniki: 1 puszka kajmaku HELIO (ok. 400 g) 250 ml śmietanki 30% lub 36% 250 g mascarpone […]