Tradycyjny kompot z suszu- tego nie może zabraknąć na świątecznym stole! Magiczny napój z aromatycznych, suszonych owoców jest kwintesencją świąt Bożego Narodzenia. Sprawdź, z jakich najlepszych składników go przyrządzić.
WIGILIJNY KOMPOT Z SUSZU
Jakie suszone owoce wybrać do wigilijnego suszu?
Pyszne, mięsiste, pozbawione pestek suszone owoce, takie jak: śliwki, gruszki, jabłka, morele i daktyle – znajdziemy je wszystkie w aromatycznej, najwyższej jakości MIESZANCE KOMPOTOWEJ skomponowanej przez HELIO – znanego producenta bakalii o 30- letniej tradycji. Wyjątkowy smak, ale także walory odżywcze suszonych owoców HELIO sprawią, że przyrządzany na ich bazie aromatyczny kompot będzie idealnym dopełnieniem świątecznego stołu. Dodatkowo, dzięki zawartości cennych suszonych śliwek, ten tradycyjny, zdrowy napój ureguluje pracę przewodu pokarmowego, poprawi pracę jelit, przez co przyspieszy trawienie ciężkostrawnych – m.in. wigilijnych potraw.
Jak przyrządzić tradycyjny susz wigilijny?
Suszone owoce z mieszanki HELIO należy zalać wrzącą wodą i odstawić na 2- 4 godziny, by owoce wchłonęły wodę. W kolejnym kroku, do napęczniałych już owoców, dolewamy jeszcze wody i gotujemy przez ok. 20 minut. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia. Na koniec doprawiamy cukrem, miodem i cynamonem- w zależności od gustu.
Każdy powinien skosztować aromatycznego kompotu z suszonych owoców HELIO.
Po więcej inspirujących przepisów- zapraszamy na nasz kanał HELIO- Bakaliowe klimaty na Youtube.com
Piękna pogoda sprawia, że mamy większą chęć odkrywania nowych miejsc, nowych smaków najlepiej w towarzystwie przyjaciół, rodziny i… naturalnie pysznych #sogood przekąsek ! 😉 Wreszcie nadeszły! Czas na długo wyczekiwane urlopy, podróże w nieznane, kąpiele w morzu, wycieczki rowerowe, długie spacery, spotkania z przyjaciółmi… Jak sprawić, by te wakacyjne dni były #so wyjątkowe? Po prostu rób to, co uwielbiasz, a wakacje na pewną będą #so idealne! Kochasz […]
Jajka przygotowywane na wiele sposobów to główny składnik wielkanocnej kuchni. Tworzymy z nich również pisanki, które ozdobione kolorami, tworzą wspaniałą dekorację na świątecznym stole. Wśród kulinarnych tradycji związanych ze świętami Wielkiej Nocy znajdziemy jeszcze drożdżowe babki i słodkie mazurki udekorowane migdałami i orzechami. A gdyby tak nadać wielkanocnym potrawom nową odsłonę? Co powiesz na deser makowy, mus kajmakowy z orzechami lub tartę wegańską z pastą z nerkowców? Poznaj nowe wideoprzepisy […]
Planujesz garden party, spotkanie z przyjaciółmi czy cały dzień odpoczynku z rodziną? A może czas na imprezę? Polecamy tropikalną fiestę w smakowitym wydaniu HELIO! Jak przygotować idealną wakacyjną domówkę? To proste! Zanim wyślesz zaproszenia do znajomych na letnie party, zadbaj o kolorowe dekoracje, muzyczne hity, orzeźwiające napoje i… pyszne jedzenie, które zaskoczy wszystkich gości i sprawi, że impreza na długo pozostanie w ich pamięci! Szukasz pomysłu na oryginalne i lekkie przekąski, […]