Gotowi na Halloween? Wyczarowaliśmy dla Was straaasznie pyyyszne przekąski z Migdałami HELIO Natura- idealne na wieczorne party z duchami 🙂
Paluchy wiedźmy to przerażająco pyszne, chrupiące przekąski, które z pewnością zaskoczą naszych gości podczas imprezy Halloween! Uformowane w kształcie palców z Migdałem- oryginalne ciasteczka można przygotować w szybki i prosty sposób, dlatego… nie ma co się bać 🙂 Wyczarujcie razem z nami strasznie dobry halloweenowy smakołyk dla dzieci i dorosłych!
Składniki: 220 g masła 1 jajko 380 g szklanki mąki pszennej 100 g szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki soli 1 opakowanie Migdałów pieczonych HELIO Natura
Sposób przygotowania: Zimne masło pokroić w kostkę i połączyć z jajkiem, mąką, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym i solą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto, które następnie owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce. Po upływie ok. 30 minut uformować z ciasta podłużne ciasteczka w kształcie palca i każdy udekorować Migdałem HELIO Natura. Tak przygotowane przekąski włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 10-15 minut.
Wskazówka: By halloweenowe paluchy czarownicy wyglądały bardziej upiornie, można „przykleić” Migdały pieczone HELIO Natura na dżem lub czekoladę- najlepiej sprawdzi się Polewa i dekoracja mleczna HELIO.
Życzymy udanej zabawy!
Lato to czas, kiedy nasze podniebienia pragną czegoś odświeżającego, a jednocześnie zaspokajającego głód. Sałatki grillowe są idealnym rozwiązaniem, łączącym świeżość warzyw z delikatnym aromatem grillowanego mięsa, ryb oraz innych dodatków. Oprócz tego, że są pełne smaku, prawidłowo skomponowane sałatki przynoszą wiele korzyści zdrowotnych, dzięki bogactwu witamin i składników mineralnych. Poprzez dodatek produktów Helio, takich jak pestki dyni, orzechy nerkowca czy pestki słonecznika, możemy wzbogacić […]
Jesień to czas, gdy dynie królują na stołach, a wraz z nimi rośnie popularność ich pysznych i zdrowych pestek. Pestki dyni HELIO Natura to prawdziwy skarb, szczególnie w październiku, kiedy warto w pełni korzystać z sezonowych darów natury. Dlaczego warto sięgać po nie właśnie jesienią? Poznaj ich niezwykłe korzyści zdrowotne oraz inspiracje kulinarne, które sprawią, że pestki dyni staną się stałym elementem Twojej diety. Bogactwo składników odżywczych Pestki dyni HELIO […]
11. edycja konkursu „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich” należy do HELIO! Nasza nowa linia miękkich i soczystych, jedynych takich! owoców suszonych So Soft! HELIO Natura zdobyła ZŁOTY PARAGON 2021! Ponadto, wśród wyróżnionych produktów, na podium znalazły się także EKO orzechy włoskie HELIO Natura oraz masa makowa HELIO! Złoty Paragon to Nagroda Kupców Polskich przyznawana przez czytelników miesięcznika branżowego „Hurt i Detal” dla najlepszych produktów sektora […]