Gotowi na Halloween? Wyczarowaliśmy dla Was straaasznie pyyyszne przekąski z Migdałami HELIO Natura- idealne na wieczorne party z duchami 🙂
Paluchy wiedźmy to przerażająco pyszne, chrupiące przekąski, które z pewnością zaskoczą naszych gości podczas imprezy Halloween! Uformowane w kształcie palców z Migdałem- oryginalne ciasteczka można przygotować w szybki i prosty sposób, dlatego… nie ma co się bać 🙂 Wyczarujcie razem z nami strasznie dobry halloweenowy smakołyk dla dzieci i dorosłych!
Składniki: 220 g masła 1 jajko 380 g szklanki mąki pszennej 100 g szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki soli 1 opakowanie Migdałów pieczonych HELIO Natura
Sposób przygotowania: Zimne masło pokroić w kostkę i połączyć z jajkiem, mąką, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym i solą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto, które następnie owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce. Po upływie ok. 30 minut uformować z ciasta podłużne ciasteczka w kształcie palca i każdy udekorować Migdałem HELIO Natura. Tak przygotowane przekąski włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 10-15 minut.
Wskazówka: By halloweenowe paluchy czarownicy wyglądały bardziej upiornie, można „przykleić” Migdały pieczone HELIO Natura na dżem lub czekoladę- najlepiej sprawdzi się Polewa i dekoracja mleczna HELIO.
Życzymy udanej zabawy!
W niedzielę 5 czerwca b. r. na stadionie SCS Aktywna Warszawa Ośrodka „Hutnik”, przy ul. Marymonckiej 42 w Warszawie odbędą się XIII Mistrzostwa Polski Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej i I Mistrzostwa Dzieci Ukrainy w Piłce Nożnej. O Puchar Mistrza Polski walczyć będzie 400 piłkarzy i piłkarek z 40 polskich domów dziecka. O Puchar dziecięcego Mistrza Ukrainy będzie walczyć 20 drużyn złożonych z 200 młodych zawodników i zawodniczek z Ukrainy. […]
Czy wiesz, że orzechy pekan rosną na wysokich drzewach liściastych zwanych orzesznikiem pekanowatym? W Ameryce Północnej stanowiły ważne pożywienie dla Indian. To właśnie tam nazwano je „pecan”, co oznacza „orzech zbyt twardy do zgniecenia dłonią.” Do Europy trafiły w XVI wieku i stąd przeniosły się również na tereny Afryki, Azji i Australii. Ze względu na kształt przypominają orzechy włoskie, jednak ich smak jest znacznie słodszy, delikatny w smaku i aromatyczny. Zawierają mnóstwo […]
Czy zaczynasz już świąteczne przygotowania? Lista zakupów, planowanie posiłków, szukanie zeszłorocznych dekoracji i… Pomysły na słodkości! To właśnie one są dopełnieniem idealnego obiadu. Nie wiesz jaki przepis sprawdziłby się w Twojej kuchni? Inspirujemy! Masy krówkowe Helio z pewnością ułatwią ci przygotowania pysznych, świątecznych słodkości. Masy HELIO wytwarzane wg tradycyjnej receptury, bez konserwantów. Są naturalnie smaczne i gotowe do bezpośredniego spożycia. Dzięki nim w szybki i łatwy sposób wykreujemy przepyszne rarytasy bez konieczności […]