Babka czy mazurek? Na które ciasto w tym roku czekasz najbardziej? Wielkanoc to czas spędzany z rodziną, pyszne potrawy i słodkie wypieki dedykowane szczególnie tym wyjątkowym, świątecznym chwilom. Przygotuj z HELIO smakowite wielkanocne menu, które skradnie serca nawet najbardziej wymagających gości. Pomogą Ci w tym jak zawsze niezawodne produkty HELIO – ułatwią przygotowania i dodadzą wyśmienitego, bakaliowego smaku! 😉 Wiemy, że w tym przedświątecznym czasie szukasz kulinarnych inspiracji, a HELIO ma ich dla Ciebie mnóstwo! Zajrzyj na kanał Youtube HELIO – Bakaliowe_klimaty i korzystaj z naszych wideo przepisów! Szybkie, sprawdzone i oryginalne pomysły na wyjątkowe przysmaki już na Ciebie czekają. Znajdziesz tam m.in. przepis na pyszną babkę wielkanocną, mazurek śliwkowy z masą krówkową HELIO, kruche babeczki z owocami suszonymi So Soft! czy ostatni kulinarny hit HELIO – jagielnik makowy…
Ogrom inspiracji dla fanów pysznego jedzenia i bakaliowych inspiracji czeka też na naszej nowej stronie HELIO.pl Koniecznie zajrzyj do zakładki: KULINARNE INSPIRACJE! Polecamy m.in. nasze przepisy na oryginalne mazurki, w tym także najnowszy przepis z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2022 na mazurek waflowy bez pieczenia z masą krówkową HELIO, który przygotujesz dosłownie… w dwóch prostych krokach!
Mazurek waflowy HELIO
Składniki:
Sposób przygotowania:
Krok 1. Wafle posmaruj ulubioną masą krówkową HELIO i złóż razem. Lekko dociśnij i przykryj pergaminem. Wierzch obciąż deseczką i odstaw na kilka godzin.
Krok 2. Wierzch waflowego mazurka dowolnie udekoruj, wykorzystując polewę dekoracyjną oraz ulubione bakalie HELIO.
Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2022, przygotowywanego we współpracy z HELIO.
Życzymy pysznych świąt wielkanocnych z HELIO!
Uwielbiasz ciasta z bakaliami, ale nie zawsze owoce układają się równomiernie? Nie martw się, opadanie bakalii na dno to częsty problem. Podpowiadamy w jaki sposób przygotować suszone owoce do wypieków, aby je wyeksponować i zapobiec opadaniu. Myć czy nie myć? Jeżeli robimy biszkopt z galaretką i truskawkami, zawsze pamiętamy o wcześniejszym umyciu świeżych owoców. Wybierając owoce suszone nasuwa się pytanie: czy bakalie też powinno się myć? Tak, ale z innych powodów niż świeże […]
Jest symbolem jesieni, a jej pomarańczowy kolor wprowadza nas w dobry nastrój. Zachwyca smakiem i można z niej przyrządzić mnóstwo potraw, które rozgrzeją nas w chłodne dni. Ma wiele właściwości odżywczych i zdrowotnych ukrytych nie tylko w miąższu, ale także w pestkach… Odkryj moc dyni i poczuj prawdziwy smak jesieni! Polska, Piżmowa, Makaronowa, Prowansalska, Hokkaido, Olbrzymia… Odmian dyń jest mnóstwo, podobnie jak jej szerokich zastosowań kulinarych. Idealna na surowo […]
Karnawał to czas, w którym królują tańce, imprezy z przyjaciółmi, domowe spotkania. To wyjątkowy czas, w którym na stołach goszczą przeróżne potrawy. Świetnym pomysłem na spędzenie czasu jest wspólne gotowanie. Nie masz pomysłu na karnawałowe przekąski? Zainspiruj się z Helio! Stwórz przysmaki, w których główną rolę grają produkty HELIO. Pierwszym pomysłem jest stworzenie przepysznej sałatki. Wykorzystać możesz wszystko, co masz w lodówce. Papryka, sałata, pomidory, ser… A do tego sos i pyszne bakalie HELIO. […]