Jesień to czas, gdy wieczory stają się dłuższe i chłodniejsze, co sprzyja spędzaniu czasu w domowym zaciszu przy aromatycznych wypiekach. W kuchni jesienią królują korzenne przyprawy, słodka dynia, jabłka, a także bogate w wartości odżywcze bakalie. Produkty Helio, takie jak żurawina, migdały, orzechy nerkowca, suszone śliwki czy morele, idealnie wpasowują się w jesienne klimaty. Oto pomysł na deser, który nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także wprowadza w ciepły, jesienny nastrój.
Przepis na Ciasto Dyniowe z Żurawiną Helio
To ciasto jest wilgotne, aromatyczne i wypełnione żurawiną, która dodaje mu lekkiej, kwaskowatej nuty – idealnie komponując się ze słodką dynią i przyprawami korzennymi.
Składniki:
– 2,5 szklanki mąki
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka sody oczyszczonej
– 0,5 łyżeczki cynamonu
– 1,5 szklanki puree z dyni
– 0,5 szklanki erytrolu (lub cukru, jeśli wolisz)
– 3/4 szklanki oleju (np. rzepakowego lub kokosowego)
– 2 jajka
– 1 łyżeczka esencji waniliowej
– 3/4 szklanki żurawiny Helio So Soft Natura
– Szczypta soli
Wykonanie:
Smacznego! 🧡🎃
Jesień to wspaniały czas na eksperymentowanie z różnymi kombinacjami smaków i tekstur. Bakalie i orzechy Helio są nie tylko pyszne, ale także pełne składników odżywczych, które dodają naszym wypiekom nie tylko smaku, ale i wartości odżywczych. Korzystając z nich, możemy stworzyć ciepłe, aromatyczne desery, które umilą nam jesienne wieczory.
fot.@patrycjazablotnaa
Jesień to pora roku, która wystawia nasz organizm na próbę. Krótsze dni, chłodniejsze wieczory i sezon przeziębień sprawiają, że warto szczególnie zadbać o swoją dietę. Jednym ze sposobów na wzmocnienie odporności i dodanie energii są owoce suszone HELIO So Soft – miękkie, naturalne i pełne witamin. Dlaczego warto po nie sięgać? Oto wszystko, co powinniście wiedzieć o korzyściach, jakie niosą dla zdrowia i dobrego samopoczucia! Jesienią Twoje ciało potrzebuje wsparcia Jesień to czas, […]
Jesienne dni sprzyjają kreatywności w kuchni! Wykwintny lunch, pożywna kolacja? Wykaż się inwencją twórczą i zaskocz swoich domowników nowym przepisem. Co powiesz na zapiekaną karkówkę na czerwonej kapuście z orzechami laskowymi. Wydaje ci się, że nie dasz rady, a przepis na pewno jest trudny? Nic bardziej mylnego! W przygotowaniu pomogą ci produkty HELIO! Składniki: 1 opak. Prażonych orzechów laskowych HELIO Natura bez dodatku soli i tłuszczu • 1/2 opak. miękkich […]
11. edycja konkursu „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich” należy do HELIO! Nasza nowa linia miękkich i soczystych, jedynych takich! owoców suszonych So Soft! HELIO Natura zdobyła ZŁOTY PARAGON 2021! Ponadto, wśród wyróżnionych produktów, na podium znalazły się także EKO orzechy włoskie HELIO Natura oraz masa makowa HELIO! Złoty Paragon to Nagroda Kupców Polskich przyznawana przez czytelników miesięcznika branżowego „Hurt i Detal” dla najlepszych produktów sektora […]