Najlepsze na co dzień i od święta: masy do ciast HELIO z naturalnie dobrym składem!

Masa makowa z bakaliami HELIO to sprawdzony pomocnik w kuchni podczas każdych wypieków, tak jak masy krówkowe HELIO, które specjalnie na święta – pojawiły się w nowej PREMIUM odsłonie!

Każdy wie, że najpierw masa, później ciacho 😉 dlatego, by nasze wypieki były udane – pyszne i zdrowe, warto sięgnąć po produkty najwyższej jakości i od sprawdzonego producenta! Jeśli jeszcze tego nie wiesz, masy do ciast HELIO wyróżniają się na polskim rynku brakiem tłuszczu palmowego powszechnie stosowanego przez innych producentów.

Olej palmowy to dziś jeden z najbardziej rozpowszechnionych składników wykorzystywanych przy produkcji żywności przetworzonej! W Indonezji, która jest największym producentem oleju palmowego, w niekontrolowany sposób wycinane i wypalane są ogromne obszary lasów deszczowych, co przyczynia się m.in. do wymierania wielu gatunków zwierząt…

Firma HELIO, mając na uwadze coraz większy wpływ konsumpcji oleju palmowego na nasze życie, opracowała technologię umożliwiającą jego całkowite wyeliminowanie! Wszystkie masy HELIO wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury, z surowców najwyższej jakości, przy użyciu pełnego mleka, bez konserwantów, bez glutenu i naturalnie – BEZ TŁUSZCZU PALMOWEGO!

Wzorowy skład mas krówkowych HELIO potwierdza przyznany im certyfikat „Czytaj skład poleca“ oraz liczne nagrody przyznawane przez ekspertów rynku, tj. Laur Konsumenta. Dlatego przy zakupie gotowych mas do ciast, zawsze zwracaj uwagę na ich skład- naturalność i stopień przetworzenia. Najlepszym wyborem będą produkty HELIO ze znakiem „Przekreślonego Kłosa“, których wyjątkowy skład bez konserwantów, bez oleju palmowego oraz potwierdzony brak zawartości glutenu został doceniony przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezlgutenowej.

Bezglutenowe masy do ciast HELIO to naturalnie smaczne produkty, które nie wymagają dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia- są od razu gotowym nadzieniem do ciasta! Ponadto, dzięki aksamitnej, kremowej konsystencji, masy HELIO łatwo się rozsmarowują na powierzchni każdego ciasta, dlatego świetnie sprawdzają się w codziennej kuchni. Z ich pomocą w szybki i prosty sposób- i to bez konieczności eksperymentowania z porcjami składników- przygotujemy przeróżne słodkie wypieki: ciasta, ciasteczka czy desery – zarówno te bez okazji, jak i świąteczne czy nawet te… last minute! 😉 Sposobów i przepisów na ich wykorzystanie jest mnóstwo, gdyż masy HELIO są dostępne w przeróżnych smakach – makowe, orzechowe, kajmakowe, czekoladowe, z nutą advocata, kukułki, a w tym roku – masy krówkowe PREMIUM HELIO wzbogaciły się także o nowy smak… słony karmel, który otwiera przed nami jeszcze więcej kulinarnych możliwości!

Masy do ciast polskiego producenta HELIO wyróżniają się naturalnie dobrym składem – NIE ZAWIERAJĄ szkodliwego tłuszczu palmowego, sztucznych konserwantów i glutenu. Są naturalnie smaczne i zdrowe, gotowe do bezpośredniego użycia, dlatego świetnie sprawdzą się zwłaszcza w okresie świątecznym, bo pomogą nam zaoszczędzić czas w kuchni. Masy HELIO mają długi termin przydatności, a bogactwo różnych smaków- tylko zachęca do przygotowywania z HELIO prostych, pysznych i zdrowych, bakaliowych wypieków, których wyjątkowy zapach unoszący się w domu tworzy magiczną atmosferę świąt Bożego Narodzenia!

Życzymy wielu kulinarnych wyzwań w kuchni z HELIO, masy słodkich, bakaliowych inspiracji ;-), radości z tworzenia wspaniałych świątecznych wypieków i… niezapomnianych, pięknych chwil z rodziną przy wspólnym stole… nawet tym wirtualnym 😉

Udostępnij artykuł