11 czerwca w warszawskim Oxford Tower odbył się uroczysty finał XXXV edycji konkursu Medal Europejski. Medal Europejski jest niekomercyjną, ogólnopolską inicjatywą najważniejszej dla przedsiębiorców instytucji działającej przy Komisji Europejskiej – Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego oraz Business Centre Club. Celem przedsięwzięcia jest promowanie wyrobów i usług oferowanych przez polskie firmy na rynku Unii Europejskiej oraz pobudzanie ich zainteresowania standardami europejskimi i przepisami obowiązującymi w UE. Medalem wyróżniane są produkty, które spełniają standardy europejskie, wszystkie wymagane prawem normy, mają odpowiednie licencje i patenty. Ważna jest również dynamika firmy, zdobyte certyfikaty oraz fakt wykorzystywania możliwości, jakie daje członkostwo Polski w UE.
W tegorocznej edycji Medalu Europejskiego firma HELIO została uhonorowana za swoją linię owoców SO SOFT. Produkty te zdobyły uznanie dzięki wysokiej jakości, spełnieniu europejskich standardów oraz innowacyjnemu podejściu do przetwórstwa owoców.
Żurawina SO SOFT to jedyne takie suszone miękkie owoce bez konserwantów. Cechuje je wyjątkowa mięsistość oraz intensywny smak żurawiny dzięki nasączeniu sokiem żurawinowym. Dzięki opracowanej technologii uwodnienia suszonych owoców, oferowane w linii daktyle, figi, morele i śliwki charakteryzują się nie tylko wyjątkową mięsistością, ale też jako jedyne na rynku nie zawierają konserwantów, dzięki czemu certyfikowane są znakiem „Czytaj skład poleca”.
Linia SO SOFT to naturalne, miękkie owoce suszone, które cieszą się popularnością zarówno w Polsce, jak i na rynkach europejskich.
Dziękujemy za zaufanie?
Czy zdajesz sobie sprawę, że często nawet najmniejsze, codzienne nawyki mają wpływ na naszą planetę? 22 kwietnia obchodzimy Międzynarodowy Dzień Ziemi, który jest okazją do przypomnienia o tym, jak ważna jest EKOLOGIA. Obecnie coraz więcej osób dokonuje świadomych wyborów – torby papierowe zamiast plastiku, zakręcanie wody podczas mycia zębów, segregacja śmieci… Każdy, nawet najmniejszy krok w stronę EKO, zbliża Cię do dbania o Ziemię, o nasz […]
Orzechy włoskie, laskowe czy nerkowca – wszystkie są prawdziwą bombą odżywczą dla naszego organizmu. Jak często po nie sięgacie? Jeżeli rzadko – bez wątpienia warto to zmienić i wpisać je na listę zakupową oraz dodać do codziennej diety. Sprawdźmy w jakich ilościach powinny być spożywane i jak wpływają na ciało człowieka. Orzechy od zamierzchłych czasów plasują się w ścisłej czołówce produktów zaliczanych do zdrowej żywności. Jednak, tak samo jak w przypadku innych opisywanych przez nas […]
Co to jest olej palmowy? Dlaczego jest szkodliwy i dlaczego powinniśmy go unikać? Gdzie jest najczęściej stosowany? Jak firma HELIO całkowicie wyeliminowała ten składnik? Zapraszamy na krótkie Q&A. Co to jest olej palmowy? Olej palmowy to jeden z najbardziej rozpowszechnionych składników wykorzystywanych przy produkcji żywności przetworzonej oraz kosmetyków. Z racji niewielkiej ceny (w stosunku do innych tłuszczów) zawładnął rynkiem. Otrzymuje się go z palm oleistych, a jego produkcja negatywnie wpływa na ekosystem. […]