Jak stworzyć niezapomniane święta? Z naszymi wyjątkowymi przepisami w mig wyczarujecie pyszne, świąteczne ciasta i ciasteczka! Wystarczy, że oprócz naszej masy makowej i bakalii HELIO, do listy składników dodacie także… namówienie bliskich na wspólne pieczenie, a gwarantujemy, że ten czas będzie magiczny!
Nadchodzą długo wyczekiwane święta – czas radości, rodzinnych przygotowań, wspólnych spotkań przy stole… I chodź w tym roku święta będą inne niż zwykle, to warto podtrzymać tradycje i celebrować wyjątkowe chwile wraz z najbliższymi, delektując się smakiem wspaniałych, bakaliowych specjałów! Dlatego zaproście domowników na wspólne pieczenie ciast i ciasteczek, zobaczcie nasze wideo przepisy z kanału HELIO – Bakaliowe Klimaty i inspiracje z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego, a dzięki produktom HELIO w mig wyczarujecie magiczne, gwiazdkowe słodkości!
Przygotowywanie domowych świątecznych wypieków możemy zacząć od babeczek i ciasteczek z wideo przepisu HELIO. Dzięki naszym gotowym masom do ciast, każdy może zostać mistrzem słodkich przysmaków! Najlepszej jakości masa makowa HELIO, jak i masa krówkowa PREMIUM to bowiem gwarancja udanych gwiazdkowych wypieków o wyjątkowym smaku…
Słodki zapach ciasteczek z bakaliową nutą, posypanych białym śniegiem 😉 to nieodzowny element świątecznej atmosfery! Jeśli mamy w domu małych smakoszy, polecamy także przygotować śnieżki i gwiazdeczki z masą makową HELIO z przepisu Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego. W wykonaniu śnieżnobiałych dekoracji pomogą nam niezawodni pomocni HELIO – wiórki kokosowe oraz gotowa polewa i dekoracja biała HELIO…
Składniki na Śnieżki: 1/2 puszki Masy makowej HELIO opakowanie Wiórków kokosowych HELIO 3 białka 150 g cukru drobnego łyżeczka octu łyżeczka mąki ziemniaczanej
Składniki na Gwiazdki: 1/2 puszki Masy makowej HELIO opakowanie Polewy i Dekoracji białej HELIO 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego Jajko łyżeczka cukru łyżka mleka
Przygotowanie: Na śnieżki białka ubij do białości, dalej ubijaj, dodając stopniowo drobny cukier. Ubijaj, aż powstanie gęsta, lśniąca masa. Następnie, blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, a za pomocą szprycy cukierniczej – wyciskaj na nią bezowe kulki. W każdej umieść kulkę uformowaną z masy makowej HELIO, przykryj masą bezową, posyp 2– 3 łyżkami wiórków kokosowych HELIO. Tak przygotowane bezy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 140 st. C i piecz ok. 15 min. Potem obniż temp. do 125 st. C i piecz jeszcze ok. 30 min.
Z ciasta francuskiego wykrawaj za pomocą foremki lub noża – pary gwiazdek różnej wielkości. Na jednej gwiazdce z pary połóż na środku porcję masy makowej HELIO. Brzegi ciasta posmaruj białkiem, przykryj drugą gwiazdką z pary, delikatnie dociśnij (bez zgniatania brzegów ciasta). Gwiazdki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą posmaruj żółtkiem rozmieszanym z mlekiem i cukrem. Piecz na złoty kolor (ok. 15 min) w piekarniku o temp. 210 st. C. Ostudzone gwiazdki udekoruj polewą HELIO przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Po słodkiej rozgrzewce, czas na przygotowanie ciasta, bez którego święta nie istnieją – KLASYK, TRADYCJA wśród bożonarodzeniowych wypieków: MAKOWIEC! Dzięki naszej gotowej, bezglutenowej masie makowej z dodatkiem bakalii – rodzynek i skórki pomarańczowej – to będzie najsmaczniejsze ciacho na świątecznym stole! Makowiec można przygotować na wiele sposobów – wszystkie znajdziecie na blogu HELIO 😉 Tymczasem na kanale HELIO- Bakaliowe Klimaty prezentujemy nasz wypiek w nowoczesnej odsłonie:
Na zakończenie mamy dla Was ciasto, które sprawi, że wszyscy domownicy poczują świąteczną magię! Oto prawdziwa gwiazda wśród świątecznych wypieków – makowa choinka HELIO. Zobacz nasz prosty, a efektowny wideo przepis na przepiękną, a przy tym bardzo smaczną choinkę z masą makową HELIO, którą przygotujecie w okamgnieniu i z dumą zaprezentujecie na świątecznym stole:
Ciasteczka, babeczki, śnieżynki, gwiazdeczki, makowce, choinki… Podstawą wszystkich udanych świątecznych wypieków jest sprawdzony przepis, pyszne i zdrowe bakalie HELIO, ale przede wszystkim dobrej jakości masy do ciast HELIO, które nadają ciastom wyjątkowego smaku! Z ich pomocą przygotujemy w szybki i prosty sposób masę ulubionych, w dodatku zdrowych – gwiazdkowych słodkości – bez konserwantów, bez oleju palmowego, bez glutenu. Upieczenie idealnych świątecznych przysmaków wcale nie jest więc trudnym zadaniem, dlatego zaprośmy domowników do wspólnej kulinarnej przygody z HELIO i przeżyjmy razem prawdziwe magiczne chwile…. Przygotowywanie bożonarodzeniowych wypieków to tradycja, która tworzy niezapomniane smaki i wspomnienia… warto o tym pamiętać!
Masa makowa z bakaliami HELIO to sprawdzony pomocnik w kuchni podczas każdych wypieków, tak jak masy krówkowe HELIO, które specjalnie na święta – pojawiły się w nowej PREMIUM odsłonie! Każdy wie, że najpierw masa, później ciacho 😉 dlatego, by nasze wypieki były udane – pyszne i zdrowe, warto sięgnąć po produkty najwyższej jakości i od sprawdzonego producenta! Jeśli jeszcze tego nie wiesz, masy do ciast HELIO wyróżniają się na polskim […]
Jesień to idealny czas, by wypróbować kulinarne inspiracje, które w lecie okazywały się zbyt ciężkie lub nie pasowały do panującej za oknem temperatury. Teraz natomiast stawiamy na: gorące zupy, wykwintne kremy, ciepłe napoje, pyszne pasty do pieczywa. Jesienna aura sprzyja gotowaniu i próbowaniu nowych potraw. Coraz chłodniejsze temperatury, mniej słońca, to czynniki, które wpływają na to, że częściej sięgamy po słodkie i ciepłe potrawy. Jaki nowy przepis wprowadzisz […]
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę. Finałem akcji będzie koncert, który odbędzie się 6 stycznia w Warszawie. Na scenie wystąpią znakomici artyści, a wydarzeniu towarzyszyć będą liczne inicjatywy integracyjne oraz charytatywne. Zapraszamy również do obejrzenia teledysku do finałowej piosenki projektu pt. „Śnieżynka”, dostępnego na YouTube. W teledysku znajdziecie […]