Jak stworzyć niezapomniane święta? Z naszymi wyjątkowymi przepisami w mig wyczarujecie pyszne, świąteczne ciasta i ciasteczka! Wystarczy, że oprócz naszej masy makowej i bakalii HELIO, do listy składników dodacie także… namówienie bliskich na wspólne pieczenie, a gwarantujemy, że ten czas będzie magiczny!
Nadchodzą długo wyczekiwane święta – czas radości, rodzinnych przygotowań, wspólnych spotkań przy stole… I chodź w tym roku święta będą inne niż zwykle, to warto podtrzymać tradycje i celebrować wyjątkowe chwile wraz z najbliższymi, delektując się smakiem wspaniałych, bakaliowych specjałów! Dlatego zaproście domowników na wspólne pieczenie ciast i ciasteczek, zobaczcie nasze wideo przepisy z kanału HELIO – Bakaliowe Klimaty i inspiracje z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego, a dzięki produktom HELIO w mig wyczarujecie magiczne, gwiazdkowe słodkości!
Przygotowywanie domowych świątecznych wypieków możemy zacząć od babeczek i ciasteczek z wideo przepisu HELIO. Dzięki naszym gotowym masom do ciast, każdy może zostać mistrzem słodkich przysmaków! Najlepszej jakości masa makowa HELIO, jak i masa krówkowa PREMIUM to bowiem gwarancja udanych gwiazdkowych wypieków o wyjątkowym smaku…
Słodki zapach ciasteczek z bakaliową nutą, posypanych białym śniegiem 😉 to nieodzowny element świątecznej atmosfery! Jeśli mamy w domu małych smakoszy, polecamy także przygotować śnieżki i gwiazdeczki z masą makową HELIO z przepisu Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego. W wykonaniu śnieżnobiałych dekoracji pomogą nam niezawodni pomocni HELIO – wiórki kokosowe oraz gotowa polewa i dekoracja biała HELIO…
Składniki na Śnieżki: 1/2 puszki Masy makowej HELIO opakowanie Wiórków kokosowych HELIO 3 białka 150 g cukru drobnego łyżeczka octu łyżeczka mąki ziemniaczanej
Składniki na Gwiazdki: 1/2 puszki Masy makowej HELIO opakowanie Polewy i Dekoracji białej HELIO 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego Jajko łyżeczka cukru łyżka mleka
Przygotowanie: Na śnieżki białka ubij do białości, dalej ubijaj, dodając stopniowo drobny cukier. Ubijaj, aż powstanie gęsta, lśniąca masa. Następnie, blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, a za pomocą szprycy cukierniczej – wyciskaj na nią bezowe kulki. W każdej umieść kulkę uformowaną z masy makowej HELIO, przykryj masą bezową, posyp 2– 3 łyżkami wiórków kokosowych HELIO. Tak przygotowane bezy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 140 st. C i piecz ok. 15 min. Potem obniż temp. do 125 st. C i piecz jeszcze ok. 30 min.
Z ciasta francuskiego wykrawaj za pomocą foremki lub noża – pary gwiazdek różnej wielkości. Na jednej gwiazdce z pary połóż na środku porcję masy makowej HELIO. Brzegi ciasta posmaruj białkiem, przykryj drugą gwiazdką z pary, delikatnie dociśnij (bez zgniatania brzegów ciasta). Gwiazdki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą posmaruj żółtkiem rozmieszanym z mlekiem i cukrem. Piecz na złoty kolor (ok. 15 min) w piekarniku o temp. 210 st. C. Ostudzone gwiazdki udekoruj polewą HELIO przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Po słodkiej rozgrzewce, czas na przygotowanie ciasta, bez którego święta nie istnieją – KLASYK, TRADYCJA wśród bożonarodzeniowych wypieków: MAKOWIEC! Dzięki naszej gotowej, bezglutenowej masie makowej z dodatkiem bakalii – rodzynek i skórki pomarańczowej – to będzie najsmaczniejsze ciacho na świątecznym stole! Makowiec można przygotować na wiele sposobów – wszystkie znajdziecie na blogu HELIO 😉 Tymczasem na kanale HELIO- Bakaliowe Klimaty prezentujemy nasz wypiek w nowoczesnej odsłonie:
Na zakończenie mamy dla Was ciasto, które sprawi, że wszyscy domownicy poczują świąteczną magię! Oto prawdziwa gwiazda wśród świątecznych wypieków – makowa choinka HELIO. Zobacz nasz prosty, a efektowny wideo przepis na przepiękną, a przy tym bardzo smaczną choinkę z masą makową HELIO, którą przygotujecie w okamgnieniu i z dumą zaprezentujecie na świątecznym stole:
Ciasteczka, babeczki, śnieżynki, gwiazdeczki, makowce, choinki… Podstawą wszystkich udanych świątecznych wypieków jest sprawdzony przepis, pyszne i zdrowe bakalie HELIO, ale przede wszystkim dobrej jakości masy do ciast HELIO, które nadają ciastom wyjątkowego smaku! Z ich pomocą przygotujemy w szybki i prosty sposób masę ulubionych, w dodatku zdrowych – gwiazdkowych słodkości – bez konserwantów, bez oleju palmowego, bez glutenu. Upieczenie idealnych świątecznych przysmaków wcale nie jest więc trudnym zadaniem, dlatego zaprośmy domowników do wspólnej kulinarnej przygody z HELIO i przeżyjmy razem prawdziwe magiczne chwile…. Przygotowywanie bożonarodzeniowych wypieków to tradycja, która tworzy niezapomniane smaki i wspomnienia… warto o tym pamiętać!
Jest niezastąpiony podczas domowych seansów filmowych czy spotkań ze znajomymi. Jego popularność na całym świecie sprawiła, że doczekał się swojego święta! 19 stycznia obchodzony jest Dzień Popcornu! Celebruj go razem z HELIO! 😉 Popcorn to prażona kukurydza w swojej naturalnie zdrowej postaci. Powstaje z pełnego ziarna, co oznacza, że jest dobrym źródłem błonnika, witamin i składników mineralnych, tym samym może stanowić doskonałe uzupełnienie diety, zwłaszcza jeśli wybierzesz […]
Wspólne ubieranie choinki, pieczenie ciasteczek,… to tradycje, które zbliżają nas do siebie. Już za chwilę znów spotkamy się z naszymi bliskimi podczas Wigilii Bożego Narodzenia i będziemy wyczekiwać pierwszej gwiazdki, dzielić się opłatkiem, śpiewać kolędy i delektować smakiem wspólnych chwil przy stole pełnym wyjątkowych potraw… z mocą bakalii, które zgodnie z tradycją zapewnią nam magiczne święta. Święta Bożego Narodzenia to nie tylko magia rodzinnych spotkań, ale przede […]
Jesień to czas, kiedy coraz to dłuższe wieczory sprawiają, że zamiast wychodzić z domu, wolimy w nim przebywać jak najdłużej. Niskie temperatury, wiatr, niesprzyjająca aura… To wszystko wpływa na to, że zamiast spaceru w parku wolimy… spędzać czas przy ulubionym filmie. A jeśli film to.. ważne są również przekąski. Wybierz popcorn HELIO – teraz w nowym opakowaniu! To doskonała przekąska, która sprawdzi się zawsze! Popcorn HELIO Natura jako jedyny […]