Magiczna gwiazdka z HELIO!

Jak stworzyć niezapomniane święta? Z naszymi wyjątkowymi przepisami w mig wyczarujecie pyszne, świąteczne ciasta i ciasteczka! Wystarczy, że oprócz naszej masy makowej i bakalii HELIO, do listy składników dodacie także… namówienie bliskich na wspólne pieczenie, a gwarantujemy, że ten czas będzie magiczny!

Nadchodzą długo wyczekiwane święta – czas radości, rodzinnych przygotowań, wspólnych spotkań przy stole… I chodź w tym roku święta będą inne niż zwykle, to warto podtrzymać tradycje i celebrować wyjątkowe chwile wraz z najbliższymi, delektując się smakiem wspaniałych, bakaliowych specjałów! Dlatego zaproście domowników na wspólne pieczenie ciast i ciasteczek, zobaczcie nasze wideo przepisy z kanału HELIO – Bakaliowe Klimaty i inspiracje z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego, a dzięki produktom HELIO w mig wyczarujecie magiczne, gwiazdkowe słodkości!

Przygotowywanie domowych świątecznych wypieków możemy zacząć od babeczek i ciasteczek z wideo przepisu HELIO. Dzięki naszym gotowym masom do ciast, każdy może zostać mistrzem słodkich przysmaków! Najlepszej jakości masa makowa HELIO, jak i masa krówkowa PREMIUM to bowiem gwarancja udanych gwiazdkowych wypieków o wyjątkowym smaku…

Słodki zapach ciasteczek z bakaliową nutą, posypanych białym śniegiem 😉 to nieodzowny element świątecznej atmosfery! Jeśli mamy w domu małych smakoszy, polecamy także przygotować śnieżki i gwiazdeczki z masą makową HELIO z przepisu Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego. W wykonaniu śnieżnobiałych dekoracji pomogą nam niezawodni pomocni HELIO – wiórki kokosowe oraz gotowa polewa i dekoracja biała HELIO…

Składniki na Śnieżki:
1/2 puszki Masy makowej HELIO
opakowanie Wiórków kokosowych HELIO
3 białka
150 g cukru drobnego
łyżeczka octu
łyżeczka mąki ziemniaczanej

Składniki na Gwiazdki:
1/2 puszki Masy makowej HELIO
opakowanie Polewy i Dekoracji białej HELIO
2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
Jajko
łyżeczka cukru
łyżka mleka

Przygotowanie:
Na śnieżki białka ubij do białości, dalej ubijaj, dodając stopniowo drobny cukier. Ubijaj, aż powstanie gęsta, lśniąca masa. Następnie, blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, a za pomocą szprycy cukierniczej – wyciskaj na nią bezowe kulki. W każdej umieść kulkę uformowaną z masy makowej HELIO, przykryj masą bezową, posyp 2– 3 łyżkami wiórków kokosowych HELIO. Tak przygotowane bezy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 140 st. C i piecz ok. 15 min. Potem obniż temp. do 125 st. C i piecz jeszcze ok. 30 min.

Z ciasta francuskiego wykrawaj za pomocą foremki lub noża – pary gwiazdek różnej wielkości. Na jednej gwiazdce z pary połóż na środku porcję masy makowej HELIO. Brzegi ciasta posmaruj białkiem, przykryj drugą gwiazdką z pary, delikatnie dociśnij (bez zgniatania brzegów ciasta). Gwiazdki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą posmaruj żółtkiem rozmieszanym z mlekiem i cukrem. Piecz na złoty kolor (ok. 15 min) w piekarniku o temp. 210 st. C. Ostudzone gwiazdki udekoruj polewą HELIO przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Po słodkiej rozgrzewce, czas na przygotowanie ciasta, bez którego święta nie istnieją – KLASYK, TRADYCJA wśród bożonarodzeniowych wypieków: MAKOWIEC! Dzięki naszej gotowej, bezglutenowej masie makowej z dodatkiem bakalii – rodzynek i skórki pomarańczowej – to będzie najsmaczniejsze ciacho na świątecznym stole! Makowiec można przygotować na wiele sposobów – wszystkie znajdziecie na blogu HELIO 😉 Tymczasem na kanale HELIO- Bakaliowe Klimaty prezentujemy nasz wypiek w nowoczesnej odsłonie:

Na zakończenie mamy dla Was ciasto, które sprawi, że wszyscy domownicy poczują świąteczną magię! Oto prawdziwa gwiazda wśród świątecznych wypieków – makowa choinka HELIO. Zobacz nasz prosty, a efektowny wideo przepis na przepiękną, a przy tym bardzo smaczną choinkę z masą makową HELIO, którą przygotujecie w okamgnieniu i z dumą zaprezentujecie na świątecznym stole:

Ciasteczka, babeczki, śnieżynki, gwiazdeczki, makowce, choinki… Podstawą wszystkich udanych świątecznych wypieków jest sprawdzony przepis, pyszne i zdrowe bakalie HELIO, ale przede wszystkim dobrej jakości masy do ciast HELIO, które nadają ciastom wyjątkowego smaku! Z ich pomocą przygotujemy w szybki i prosty sposób masę ulubionych, w dodatku zdrowych – gwiazdkowych słodkości – bez konserwantów, bez oleju palmowego, bez glutenu. Upieczenie idealnych świątecznych przysmaków wcale nie jest więc trudnym zadaniem, dlatego zaprośmy domowników do wspólnej kulinarnej przygody z HELIO i przeżyjmy razem prawdziwe magiczne chwile…. Przygotowywanie bożonarodzeniowych wypieków to tradycja, która tworzy niezapomniane smaki i wspomnienia… warto o tym pamiętać!

Udostępnij artykuł