Jesienią nasze menu zaczyna zmieniać się w kierunku dań bardziej rozgrzewających, sycących i bogatych w składniki odżywcze. W kuchni królują wtedy sezonowe warzywa, owoce oraz bakalie, które idealnie wpisują się w jesienny klimat, dodając potrawom wyjątkowego smaku i aromatu. Jednym z ciekawych produktów, który świetnie sprawdza się w jesiennych daniach, są bakalie z serii HELIO Natura. Bez konserwantów i sztucznych dodatków, idealnie wpisują się w zdrowy styl życia. Dziś proponujemy przepis na prosty, a zarazem efektowny makaron z jesiennymi dodatkami i posypką z pistacji HELIO Natura.
Dlaczego bakalie HELIO?
Bakalie, takie jak pistacje, orzechy czy suszone owoce, to idealne dodatki do jesiennych potraw. Oprócz walorów smakowych, stanowią bogate źródło białka, zdrowych tłuszczów i witamin. HELIO Natura to seria produktów, które nie zawierają konserwantów ani sztucznych dodatków, co czyni je doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Pistacje to świetny wybór zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych, dodając im chrupkości.
Przepis: Makaron z jesiennymi dodatkami i pistacjami HELIO Natura
Składniki:
– 200 g ulubionego makaronu (np. pełnoziarnistego)
– 1 cukinia
– 200 g dyni
– 1 mała czerwona cebula
– 2 ząbki czosnku
– 100 g sera feta
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– Garść pistacji HELIO Natura (posiekanych)
– Świeży tymianek lub oregano (opcjonalnie)
– Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pistacje to prawdziwe bogactwo składników odżywczych. Są źródłem białka roślinnego, zdrowych tłuszczów jednonienasyconych oraz witamin, takich jak witamina E, B6 czy minerały, takie jak potas i magnez. Pistacje HELIO Natura są idealnym wyborem dla osób, które chcą wzbogacić swoją dietę o zdrowe przekąski, ale również dodać nuty chrupkości do codziennych dań. Pistacje można dodawać nie tylko do makaronu, ale również do sałatek, risotto czy nawet słodkich wypieków, co czyni je niezwykle uniwersalnym składnikiem w kuchni.
Jesień to idealny czas, aby sięgnąć po sezonowe warzywa i połączyć je z bakaliami, które dodają każdemu daniu nie tylko wyjątkowego smaku, ale i wartości odżywczych. Przepis na makaron z jesiennymi warzywami i pistacjami HELIO Natura to doskonała propozycja na szybki, zdrowy obiad lub kolację, który syci, rozgrzewa i dostarcza cennych składników. Smacznego!
Święta coraz bliżej. W domu trwają przygotowania, świąteczne porządki, uzupełnianie listy zakupów, gotowanie i pieczenie. A czymże byłyby święta bez Keksa – oczywiście z wykorzystaniem nowego opakowania mieszanki keksowej HELIO. Dziś inspirujemy i przedstawiamy Wam przepis na to ciasto. Składniki: 5 jajek, kropla aromatu pomarańczowego, 25 dag cukru pudru, 25 dag masła, 40 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, orzechy laskowe HELIO, orzechy […]
Maj to jeden z tych miesięcy, podczas którego najbardziej doceniamy wiosenną pogodę. Zmęczeni niskimi temperaturami, deszczem, wiatrem, nie możemy doczekać się każdego słonecznego dnia za oknem. To również ten czas, kiedy zaczynamy więcej chwil spędzać na świeżym powietrzu. Rozpoczynamy rowerowe wycieczki, długie spacery, spędzanie niedzielnych wieczorów na czytaniu książki w ulubionym parku. A jak urozmaicić majówkowe poranki? Inspirujemy do stworzenia idealnego śniadania na trawie z Helio! Jak je przygotować? […]
Bakaliowa firma HELIO została Sponsorem Głównym drużyny Rugby Club Orkan Sochaczew, aktualnych mistrzów Polski w Ekstralidze rugby! Z końcem sierpnia RC Orkan potwierdził swoją dominację w lidze, rozbijając na własnym stadionie Ogniwo Sopot 34:17 w meczu nowego sezonu Ekstraligi. To zwycięstwo umocniło pozycję drużyny w drodze do obrony tytułu mistrza. – Wsparcie sponsorskie HELIO dla lokalnego klubu o ogólnopolskiej renomie ma wymiar promocyjny, lecz przede wszystkim […]