Wystrzałowy Dzień Dziecka z HELIO!

Już wkrótce wyjątkowe święto, na które czekają wszystkie dzieci! Dzień Dziecka to idealna okazja do wspólnego spędzania czasu! Nie wiesz jak sprawić, by w tym roku 1 czerwca spędzić smacznie i kreatywnie? HELIO ma dla Ciebie przepyszną inspirację! 😉 Co powiesz na to, by przygotować wspólnie ze swoją pociechą… wystrzałowe lizaki popcornowe?

Taka oryginalna, a przy tym bardzo smaczna przekąska HELIO z pewnością zrobi ogromne wrażenie na wszystkich członkach rodziny – zarówno na tych młodszych, jak i też na starszych 😉 Do przygotowania popcornowych przysmaków będziesz potrzebować dosłownie kilku produktów, a przepis jest bardzo prosty! Gwarantujemy, że ozdabianie lizaków sprawi dużo frajdy wszystkim domownikom dzięki pysznym bakaliom i chrupiącemu popcornowi HELIO, który z łatwością przygotujesz w kilka sekund w mikrofalówce. Co ważniejsze – do wyboru masz aż 6 różnych propozycji smakowych. Popcorn solony, maślany, karmelowy z cynamonem, a nawet pikantny! 😉 My stawiamy na popcorn bez tłuszczu i soli HELIO Natura! Mniam! Spędź wyjątkowy i przepyszny Dzień Dziecka z HELIO i daj nam koniecznie znać jak smakował ten przygotowany przez Ciebie wystrzałowy deser!

LIZAKI Z POPCORNU

Składniki:

  • 1 opakowanie Popcornu bez dodatku tłuszczu i soli HELIO Natura
  • 1 opakowanie Polewy i dekoracji deserowej HELIO
  • 1 opakowanie Polewy i dekoracji białej HELIO
  • 1/4 opakowania Pistacji prażonych bez soli HELIO Natura
  • 1/4 opakowania Żurawiny nasączonej sokiem żurawinowym So Soft! HELIO
  • 1/4 opakowania Prażonych orzechów laskowych HELIO Natura
  • 1/4 opakowania Migdałów pieczonych bez dodatku soli i tłuszczu HELIO Natura
  • 1/5 opakowania Skórki pomarańczowej HELIO
  • 1 opakowanie pianek marshmallow o smaku truskawkowo – waniliowym (ok. 10 dag)
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie: Popcorn do mikrofalówki HELIO przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. W rondlu rozpuść masło, dodaj pianki marshmallow i ogrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając aż do chwili, gdy się roztopią i połączą z masłem. Do masy w rondlu wsyp przygotowany popcorn HELIO i wymieszaj go starannie z roztopionymi piankami. Następnie zdejmij z ognia i ostudź.  Dłońmi natłuszczonymi olejem uformuj z masy duże kulki, dekoruj je polewami, siekanymi migdałami i orzechami, pomarańczową skórką i żurawiną HELIO. Nadziej kulki na drewniane patyki, odstaw do całkowitego zastygnięcia polewy i… serwuj 😉

Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2022, przygotowywanego w współpracy z HELIO.

Udostępnij artykuł