Maj to jeden z tych miesięcy, podczas którego najbardziej doceniamy wiosenną pogodę. Zmęczeni niskimi temperaturami, deszczem, wiatrem, nie możemy doczekać się każdego słonecznego dnia za oknem. To również ten czas, kiedy zaczynamy więcej chwil spędzać na świeżym powietrzu. Rozpoczynamy rowerowe wycieczki, długie spacery, spędzanie niedzielnych wieczorów na czytaniu książki w ulubionym parku. A jak urozmaicić majówkowe poranki? Inspirujemy do stworzenia idealnego śniadania na trawie z Helio!
Jak je przygotować? To proste! Do plecaka pakujesz koc, ulubione napoje, propozycje śniadaniowe i wybierasz ulubione miejsce w swojej okolicy. Na takie spędzenie poranka zapraszasz wszystkich domowników lub przyjaciół. Oczywiście, nie możesz zapomnieć o zdrowych przekąskach, które powinny być częścią codziennej diety. W tym temacie idealnie sprawdzą się przekąski z linii #SoSoft! Helio.
To innowacyjna linia dla poszukujących wyjątkowo miękkich i soczystych suszonych owoców. Wystarczy, że zabierzesz ze sobą swoje ulubione owoce suszone. Do wyboru masz aż 5 propozycji: soczyste daktyle, pyszne figi, morele, śliwki lub żurawinę nasączoną sokiem. Mnóstwo propozycji sprawia, że owoce z linii #SoSoft! Helio nigdy się nie nudzą. Dodatkowo możesz z ich użyciem przygotować mnóstwo posiłków, które również sprawdzą się jako majówkowe śniadanie np. batoniki z owoców suszonych, zdrowe ciasto. Owoce z tej linii świetnie pasują też jako dodatek do pysznych koktajli.
Majówkowe śniadanie? Tylko w ulubionym miejscu, ze wspaniałymi ludźmi i z przekąskami Helio! Korzystajmy z ciepłych, wiosennych dni i zadbajmy o to, by więcej czasu spędzać na świeżym powietrzu. Maj to również idealny miesiąc, by zacząć wdrażać zdrowe nawyki, które pomogą nam w dbaniu o dobrą formę i kondycję.
Jesteś spragniony podróży, ale w tym roku ciężko będzie Ci spełnić marzenie o urlopie w ciepłych krajach? Nie martw się! Pamiętaj, że w inne miejsca możesz się przenieść również za pomocą… smaku! 😉 Różne strony świata, różne kultury i smaki… Azjatycka zupa, szkockie scones, pasta tagliatelle… Czy wiesz, że z pomocą bakalii HELIO w łatwy i szybki sposób odtworzysz dania z różnych części świata? Dzięki suszonymi figom – zasmakujesz słonecznej Turcji, egzotyczne daktyle Deglet […]
Dłuższe dni, ciepłe poranki, podróże, aktywność na świeżym powietrzu, pyszne koktajle, grille z przyjaciółmi, zachody słońca na plaży… To wszystko kojarzy nam się z wakacjami, na które czekamy cały rok. A one już tuż, tuż! Oczywiście – to również czas kulinarnych inspiracji. Poznawanie nowych miejsc często wiąże się również z odkrywaniem całkiem nowych smaków. Trzymanie się zdrowych zasad w tym okresie jest utrudnione, ale my wiemy jak […]
Wakacje minęły tak szybko, że pewnie wielu z Was nie zdążyło się nacieszyć ich trwaniem, ale mamy na to sposób… Przenieś się do letnich chwil dzięki przepisom. Wystarczą tylko odpowiednie pomysły i kulinarna wyobraźnia. Francuski croissant z masą kajmakową HELIO? Włoska pizza z dodatkiem orzechów włoskich? A może tadżin z suszonymi morelami? Dziś przenosimy się do Maroka! Zainspiruj się z HELIO! Do przygotowania tadżinu potrzebne będą: bakłażan, cukinia, cebula, czosnek, groszek, papryka, […]