Lekkie dania z bakaliami Helio na ciepło

Ostatnie dni lata warto wykorzystać na podróże… kulinarne! Szukasz przepisów na proste i lekkie dania z bakaliami? Zależy ci na tym, by można było przygotować je na lunch lub szybką kolację?

Bakalie HELIO sprawdzą się idealnie jako dodatek do wykwintnych potraw wakacyjnej kuchni. Wybierz swoje ulubione przekąski z linii #sosoft i baw się smakami! To wybór idealny dla poszukujących wyjątkowo miękkich i soczystych suszonych owoców. Naturalna i zdrowa słodycz bez konserwantów! Jak dodać je do swoich ulubionych dań, by jeszcze bardziej urozmaicić smak potraw? Czy sprawdzą się jako dodatek do makaronu, wykwintnych dań lub ulubionych warzyw? Inspirujemy!

Co powiesz na letni makaron z dodatkiem suszonych śliwek? Sprawdź tę propozycję! Jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę. Ugotuj swój ulubiony makaron według wskazówek na opakowaniu. Przygotuj sos lub dodaj bazyliowe pesto. Suszone śliwki włóż do gorącej, przegotowanej wody i trzymaj tam 5 minut. Następnie odcedź i dodaj do swojego ulubionego makaronu. Wszystkie składniki wymieszaj i ciesz się smakiem letniego lunchu idealnego!

A jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości lub domowników wykwintnym smakiem, mamy dla ciebie coś specjalnego! Tagiatelle z suszoną żurawiną skradnie serca nawet najbardziej wymagających. Ugotuj makaron,. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć na nią ulubioną mieszankę sałat. Po minucie dodaj suszoną żurawinę. Całość wymieszaj z makaronem i… gotowe. Dla podbicia smaku możesz na talerz nałożyć również swój ulubiony ser. Idealnie sprawdzi się też jako dekoracja.

Zainspiruj się z HELIO i spraw, by smaki tych wakacji pozostały niezapomniane!

Udostępnij artykuł