Ten włoski przysmak kochają chyba wszyscy! Okrągła, prostokątna lub w kształcie serca… Jej przygotowanie jest bardzo proste, a dzięki wyjątkowym dodatkom można w łatwy sposób stworzyć niezapomniane połączenia smaków, którym trudno będzie się oprzeć! 😉
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy, dlatego dla wszystkich jej fanów mamy coś specjalnego!
Pizza z dodatkiem EKO orzechów włoskich HELIO Natura
Wystarczy, że skosztujesz jeden kawałek, a gwarantujemy, że sięgniesz po następny! Połącz smak wyjątkowych orzechów włoskich z żółtym serem, cebulą lub słodką gruszką… z wszystkim, na co tylko masz ochotę! 😉 Oczywiście spróbuj tych kombinacji używając do swojego przepisu EKO orzechów włoskich z linii bez konserwantów HELIO Natura, które świetnie smakują zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko 😉 To naturalnie pyszne i zdrowe orzechy, które pochodzą z polskich upraw ekologicznych. Idealnie pasują jako dodatek do pizzy, ale sprawdzą się też jako pożywna przekąska na co dzień, bo niezbędnych w naszej codziennej diecie, m.in. potas, magnez, fosfor cynk, a także błonnik i witaminy. To naturalne źródło energii, które zadba też o nasze dobre samopoczucie zwłaszcza w szare, zimowe dni, bo orzechy włoskie zawierają dużo serotoniny uznawanej za hormon szczęścia, dlatego będą sprawdzonym przepisem na poprawę humoru!
Dzień Pizzy? Świętuj go naturalnie razem z HELIO! Sięgnij po połówki orzechów włoskich, które stanowią ponad połowę opakowania orzechów HELIO Natura i stwórz oryginalną pizzę w chrupiącym wydaniu! HELIO życzy BON APPETIT! 😉
Jesień to idealny czas, by wypróbować kulinarne inspiracje, które w lecie okazywały się zbyt ciężkie lub nie pasowały do panującej za oknem temperatury. Teraz natomiast stawiamy na: gorące zupy, wykwintne kremy, ciepłe napoje, pyszne pasty do pieczywa. Jesienna aura sprzyja gotowaniu i próbowaniu nowych potraw. Coraz chłodniejsze temperatury, mniej słońca, to czynniki, które wpływają na to, że częściej sięgamy po słodkie i ciepłe potrawy. Jaki nowy przepis wprowadzisz […]
Uwielbiasz ciasta z bakaliami, ale nie zawsze owoce układają się równomiernie? Nie martw się, opadanie bakalii na dno to częsty problem. Podpowiadamy w jaki sposób przygotować suszone owoce do wypieków, aby je wyeksponować i zapobiec opadaniu. Myć czy nie myć? Jeżeli robimy biszkopt z galaretką i truskawkami, zawsze pamiętamy o wcześniejszym umyciu świeżych owoców. Wybierając owoce suszone nasuwa się pytanie: czy bakalie też powinno się myć? Tak, ale z innych powodów niż świeże […]
Planujesz garden party, spotkanie z przyjaciółmi czy cały dzień odpoczynku z rodziną? A może czas na imprezę? Polecamy tropikalną fiestę w smakowitym wydaniu HELIO! Jak przygotować idealną wakacyjną domówkę? To proste! Zanim wyślesz zaproszenia do znajomych na letnie party, zadbaj o kolorowe dekoracje, muzyczne hity, orzeźwiające napoje i… pyszne jedzenie, które zaskoczy wszystkich gości i sprawi, że impreza na długo pozostanie w ich pamięci! Szukasz pomysłu na oryginalne i lekkie przekąski, […]