Plan na majówkę? Odpoczynek i… Pyszne jedzenie! Często w towarzystwie rodziny, znajomych czy przyjaciół. Jak w tym wyjątkowym czasie zaskoczyć swoich gości? Przygotuj dla nich coś specjalnego. Zainspiruj się z HELIO i zaserwuj pyszny deser. Domowe lody bakaliowe z kulkami mocy sprawdzą się w tej roli idealnie!
Jak je przygotować? Potrzebne składniki: • 1 opak. Migdałów pieczonych HELIO Natura bez dodatku soli i tłuszczu • 1 opak. Nerkowców HELIO Natura bez dodatku soli i tłuszczu • 1/2 opak. Pistacji prażonych bez soli HELIO Natura • 1/2 opak. Prażonych orzechów laskowych HELIO Natura bez dodatku soli i tłuszczu • 1/2 opak. Słonecznika łuskanego EKO HELIO Natura • 1 opak. Miękkich suszonych Daktyli HELIO So Soft • 1/4 opak. miękkich suszonych Fig HELIO So Soft • 1/4 opak. miękkich suszonych Moreli HELIO So Soft • 1/4 opak. Żurawiny nasączonej sokiem żurawinowym HELIO So Soft • 1 szklanka śmietany kremówki 36% • 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego • 1 łyżka soku z cytryny • 2 łyżki kakao
Sposób przygotowania: Do schłodzonej kremówki dodaj zimne mleko skondensowane i sok cytrynowy. Mikserem ubijaj masę na średnich obrotach przez 2-3 minuty, aby się napowietrzyła. Do masy dodaj drobno posiekane figi i morele oraz żurawinę. Masę wymieszaj łyżką i przełóż do pudełka spożywczego. Wstaw do zamrażalnika na 6-8 godzin. Po pierwszych 2 godzinach zamrażania lody wymieszaj i ponownie wstaw do zamrażalnika.
Przygotuj kulki mocy.
Daktyle zmiksuj z 2 łyżkami kakao i ewentualnie kilkoma łyżkami wody na kleistą masę. Dodaj grubo posiekane orzechy laskowe, migdały, nerkowce i pistacje oraz pestki słonecznika. Masę wymieszaj i uformuj kulki. Obtocz dodatkowo w orzechach. Lody bakaliowe pokrój w kostkę lub łyżką do lodów uformuj kulki i włóż do pucharków. Podaj z orzechowymi kulkami mocy.
Wykonane w domu lody bakaliowe to świetny pomysł na majówkowy deser. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a smakują wyśmienicie. Smacznego!
Przepis na super wyniki na studiach? Notatki dla zapominalskich i… Bakaliowe Kieszonkowe, które pomogą wszystko zapamiętać! 😉 Czas ruszyć z głową w nowy rok akademicki, najlepiej w towarzystwie naturalnie zdrowych przekąsek HELIO, które dodadzą mózgowi energii do pracy i pozytywnie wpłyną na koncentrację. Stacjonarnie czy online, ale uczyć się trzeba! Nowy rok akademicki wystartował, dlatego w okresie wzmożonego wysiłku umysłowego – przyda się studentom zastrzyk cennych składników […]
Zaufana marka HELIO po raz kolejny została doceniona przez polskich konsumentów w prestiżowym plebiscycie, otrzymując dwa Złote Laury w kategoriach: BAKALIE oraz DODATKI DO CIAST. Laur Konsumenta to zakrojony na szeroką skalę ogólnopolski projekt konsumencki, który rokrocznie wyłania najpopularniejsze produkty i marki w swoich kategoriach. Prestiżowy plebiscyt jest nie tylko ogromnym wyróżnieniem dla producentów i dystrybutorów, ale też pozwala odpowiedzieć na pytanie, które produkty są obecnie najpopularniejsze w swojej grupie. Firma HELIO już od pierwszych […]
Wyróżniona w badaniu masa krówkowa kukułka HELIO to połączenie aksamitnej konsystencji, delikatnego aromatu oraz pysznego smaku. Znajdzie zastosowanie we wszelkiego rodzaju ciastach i deserach oraz sprawdzi się jako wypełnianie kruchych babeczek lub dekoracji domowych muffinów. Dzisiejsi trzydziesto- i czterdziestolatkowie z radością powrócą do smaków swojego dzieciństwa, dzieląc się nimi z najbliższymi. Masa krówkowa kukułka HELIO to kolejny z linii bezglutenowych mas HELIO produkt, który został doceniony przez konsumentów. Co godne […]